Новини

Ігрові кімнати, мистецькі майстеркласи, захист тварин: на Буковині пройшов тренінговий табір

Ігрові кімнати, мистецькі майстеркласи, захист тварин, розмовні клуби – десятки цікавих ідей втілюватимуть молодіжні команди Чернівецької області впродовж наступних кількох місяців у рамках програми UPSHIFT.

Про це повідомляють організатори програми.

З 23 по 27 лютого у Вижниці уже втретє відбувся буткемп (тренінговий табір) програми UPSHIFT у Чернівецькій області. Потрапили на нього молодіжні команди, які подали заявку з описом проблем, які б вони хотіли вирішити.

Табір був тематичним: стосувався Цілей сталого розвитку Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ): освіти, охорони здоров’я, захисту дітей, а також чистоти води та санітарії.

Навчальний табір за методологією людиноцентричного дизайну (Human Centered Design) пройшло 12 попередньо відібраних команд з Чернівців, Хотина, Кельменців, Волоки та Коровії. 47 молодих людей визначили проблеми, які їх турбують, та почали їх вирішувати. Зокрема, наступні: вигорання молодих педагогів, негуманне поводження з тваринами, відсутність молодіжного простору, фейки в медицині, залежність від Інтернету, адаптація молодих вчителів до викликів цифровізації.

Для розкриття проблеми та пошуку шляхів її вирішення до кожної команди були закріплені ментор чи менторка. Ці фахівці не тільки мають певний життєвий та професійний досвід, але й пройшли навчання, на якому опанували тренінгові інструменти та досконало вивчили методологію роботи з молодіжними проєктами. Наразі триває етап формування проєктної заявки. Після цього усі команди отримають фінансування на реалізацію своїх проєктів.

– Ми з подругами мали досвід молодіжних обмінів за кордоном, тож вирішили об’єднатися у команду Youth Power та організувати форум для українських й іноземних студентів, – розповіла Вікторія, учасниця попереднього буткемпу UPSHIFT. – Учасникам форуму було дуже цікаво працювати разом, брати участь в іграх. Потім ми організували ще кілька заходів для молоді міста, серед яких арттерапія і майстерклас з виготовлення свічок з вощини. Ще плануємо проводити розмовні клуби з англійської.

Програма UPSHIFT у Чернівецькій області реалізується ГО “Центр молоді Чернівців” в рамках програми “Розвиток потенціалу молоді у західних областях України”, що імплементується ІСАР Єднання, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

UPSHIFT — це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design, отримати менторську підтримку та ресурси, щоб втілити соціально.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.