Новини

Сьогодні день народження у відомої співачки з Буковини: цікаві факти про неї

Сьогодні, 28 лютого, день народження у народної артистки України, буковинки Лілії Сандулеси. Їй виповнилося 66 років.

Співачка народилася 28 лютого 1958 року у селі Маршинці тодішнього Новоселицького району. Вони односельчанки з іншою народною артисткою України Софією Ротару.

Лілія Сандулеса (Сандулесу) на професійній сцені почала співати в 1977 в чернівецькому філармонійному ВІА “Жива вода”.

Через три роки, в 1980 разом з Олександром Сєровим перейшла у волинську філармонію (ВІА “Світязь”, “Серпанки”), але через рік їхні шляхи розійшлися.

Влітку 1982 року на Всеросійському конкурсі виконавців у Сочі Сандулеса була третьою, та вже у вересні 1982 вона перемогла на конкурсі артистів естради України в Чернівцях (випередивши сестер Ротару, Олександра Сєрова, Віталія Білоножка і Павла Дворського).

В 1984 році Сандулесу запросили до Київського мюзик-холу, де у неї з’явилася можливість регулярно записуватися на радіо (згодом її прізвище почало вимовлятися українською мовою — Сандулеса).

В 1985 році вона з піснею Володимира Бистрякова “Гончарный круг” пройшла до фіналу всесоюзного телефестивалю “Пісня року”; фірма “Мелодія” випустила її міньйон “Спочатку ти”.

В 1988-му повернулася на Буковину співати з власним гуртом “Селена”.

В 1990-му вона повертається до столиці — в театр “Етюд”.

В 1992 об’єднується в дуеті з Іво Бобулом.

Найвідомішіми спільними піснями стали “А липи цвітуть” та “Берег любові”. Дует багато виступає за кордоном, де й виходить їхній компакт “Берег любові”. Згодом у репертуарі Сандулеси з’явилися драматичні пісні — “Несу свій хрест”, “Зраджене кохання”.

У 1996 році отримала почесне звання “Народний артист України”.

Після десяти років спільного творчого, а потім і сімейного життя Сандулеса розлучилася з Іво Бобулом.

У 2004 році вийшов її сольний компакт з невибагливою назвою “Співає Лілія Сандулеса”. На початку 2006-го Лілія Сандулеса повернулася на помешкання до Чернівців.

Нещодавно стало відомо про возз’єднання легендарного дуету з Іво Бобулом. Артисти оголосили про спільний тур “Берег любові через роки” західними містами України, на їхні концерти розкупили майже всі квитки.

Уже завтра, 29 лютого, легенди вітчизняної естради 90-их виступлять у Рівному, потім – у Луцьку, Хмельницькому, Вінниці, Львові. П’ятого березня артисти дадуть два концерти в Чернівецькому музично-драматичному театрі. Перший – о 16.00, другий – о 19.00. Станом на 28 лютого на вечірній виступ квитки розкуплені, на денний залишилося всього кілька. Вартість – від 350 гривень.

У інтерв’ю ” ” Лілія Сандулеса розповіла, що на концерті пролунають улюблені дуетні “А липи цвітуть”, “Берег любові”, “Пізня зустріч”, а також найвідоміші сольні пісні виконавців.

“Співатимемо композиції, які люди люблять, знають. Йдемо до глядачів у такий важкий час із любов’ю”, – каже артистка.

Розмову з Лілією Сандулесою та Іво Бобулом про те, чому вирішили знову об’єднатися в дуеті та кому належить ініціатива, читайте у випуску ” ” від 29 лютого, а також на сайті molbuk.ua

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.