Новини

У Чернівцях відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю Андрію Кицелюку – фото

Сьогодні, 23 лютого, у Чернівцях відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю Андрію Кицелюку.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Воїн був головним сержантом у 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді. Загинув Андрій на другий день повномасштабної війни – 25 лютого 2022 року, у важкому бою проти російських окупантів у Миколаївській області.

У Чернівцях відкрили меморіальну дошку на фасаді будинку, в якому проживав боєць. Сьогодні біля цього будинку зібралися рідні, друзі, знайомі, щоб вшанувати пам’ять захисника.

Відкрив меморіальну дошку менший син Андрія Кицелюка.

Усі присутні вшанували пам’ять військовослужбовця хвилиною мовчання. Під час заходу провели освячення меморіальної дошки та молитву за упокій душ загиблих Героїв.

“Я запам’ятаю Андрія як веселого та люблячого чоловіка. Він дуже любив своїх синів, завжди гордився ними. Кажуть, чоловік за один кут хату тримає, а жінка – за три. Ми й притримувалися цього вислову, ми робили так, щоб сім’я був той осередок, де він мав спокій, де його чекали, любили. Коли він приїжджав у відрядження, то казав: “Я сплю нормально тільки вдома”. Думаю, ці слова свідчать, що саме тепло, ніжність він отримував вдома”, – сказала дружина загиблого військового Тетяна Кицелюк.

Що відомо про Андрія Кицелюка:

Андрій Кицелюк – головний сержант підрозділу Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, учасник російсько-української війни, який загинув під час російського вторгнення в Україну.

Народився 2 грудня 1976 року у Чернівцях.

Проходив військову службу за контрактом на посаді командира десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти 80 ОДШБр з 2019 року. Учасник АТО (2014).

На початок російського вторгнення в Україну разом з підрозділом перебував на Миколаївщині.

Загинув 25 лютого 2022 року у важкому бою з російськими окупантами в Миколаївській області.

Згідно з повідомленням Чернівецького обласного ТЦК та СП, військовослужбовець безстрашно відбивав атаку російського ворога і не відступив, навіть ціною свого життя.

Похований військовий 5 березня 2022 року на Центральному кладовищі м. Чернівців.

Залишилась дружина та двоє синів, старший з яких, після смерті батька, долучився до підрозділу Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Відомо, що Андрій Кицелюк був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.