Новини

Часів Яр під загрозою: військовий пояснив, чим місто важливе для військ РФ

Для російських загарбницьких військ захоплення міста Часів Яр у Донецькій області має значення по ряду причин, головна з них – політична.

Про це розповів начальник пресслужба 26-ї артилерійської бригади імені Дашкевича Олег Калашников в ефірі телеканалу FREEDOM. Він переконаний, що окупанти хочуть принести диктатору Путіну перед виборами “перемогу” на Бахмутському напрямку.

“Друга причина: Часів Яр – це укріплене містечко, яке є воротами Краматорсько-Слов’янської агломерації. Звідси вони змогли б тримати під вогневим контролем ці два великих міста і міста-супутники. І просування вперед дало б їм можливість перекривати нашу логістику, наші шляхи по доставці всього необхідного бойовим підрозділам. Одночасно це створило б і загрозу нашому лівому флангу – де Кліщіївка, Андріївка”, – додав він.

За словами Калашникова, війська РФ намагаються штурмувати українські позиції по всій лінії фронту: Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Хромово. Всього на Бахмутському напрямку Росія зібрала угруповання складом приблизно в 70 тисяч.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.