Новини

“Запрацює найближчим часом”. У Чернівецькій ОВА розповіли, на якій стадії створення центру “Ветеран хаб”

У Чернівецькій ОВА розповіли, на якому етапі зараз створення центру соціально-психологічної допомоги українським захисникам “Ветеран хаб”.

Про це molbuk.ua під час спільного брифінгу з начальником Управління у справах ветеранів Чернівецької ОВА Валерієм Вівчарюком повідомила директорка департаменту соцзахисту населення Чернівецької ОВА Ольга Ходоба.

“Наразі вирішуються кадрові питання та затверджується положення. Сподіваємося, що цей хаб, який надаватиме соціальну та психологічну підтримку, запрацює найближчим часом. Фактичної адреси установи ще немає, адже це затяжна процедура. Це установа соціального захисту, то вона надсилає Чернівецькій міськраді заявку, щоб вважати себе суб’єктом з надання соцпослуг. Після цього буде виділено будівлю. Тоді вже зможемо говорити про фактичну адресу “Ветеран хабу”. Коли ми дійдемо консенсусу з іншими органами місцевого самоврядування, тоді повідомимо про це”, – зазначає О. Ходоба.

Утримання хабу буде відбуватися за кошти обласного бюджету.

“Такі ветеранські простори функціонують на території 13 областей нашої країни. Така практика спостерігалася ще з 2016 року, коли є головний обласний хаб, який є координуючим органом, де можна отримати послуги юриста-консультанта, практичного психолога, соціального працівника. Це громадський простір, де ветеранські організації зможуть засідати та взаємодіяти між собою. Багато військових зазначають, що хочуть зустрічатися зі своїми побратимами. Цей простір дуже необхідний”, – запевнила посадовиця.

У грудні 2023 року під час 14-ї сесії Чернівецької обласної ради депутати підтримали ініціативу про створення центру соціально-психологічної допомоги українським захисникам.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.