Новини

Може бути небезпечною: кому не можна їсти квашену капусту

Квашена капуста – популярна закуска, яку вийде і купити в магазині, і приготувати самостійно. Однак далеко не завжди таке частування виявляється безпечним – багатьом людям воно заборонене, пише УНІАН.

Кому не можна їсти квашену капусту – загальні заборони

Лікарі стверджують, що не так уже й безпечна всіма улюблена квашена капуста – протипоказання у неї досить серйозні. Від такої закуски варто відмовитися людям з гіпертонією і порушенням сольового обміну. Збільшення кількості солі в організмі призведе до підвищення артеріального тиску і набряклості, що неодмінно негативно відіб’ється на загальному самопочутті.

На додаток, відмовитися від капусти потрібно і годуючим мамам, хоча вагітним така закуска дозволена – у багатьох випадках вона допомагає легше перенести токсикоз. Маленьким дітям педіатри також не рекомендують давати квашену капусту – шлунок малюка не в змозі її переварити.

Чи можна їсти квашену капусту при гастриті

Головна теза гастроентерологів полягає в поясненні, чи можна їсти квашену капусту при проблемах з кишечником або при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Медики безапеляційно забороняють вживати закуску людям, у яких:

виразка;
гастрит;
панкреатит;
підвищена кислотність;
коліт.

Утриматися від вживання ароматної закуски радять і тим, хто страждає захворюваннями нирок або серця. У квашеній капусті міститься занадто багато клітковини – таке навантаження допустиме не для кожного організму. Якщо порушити заборону і вдосталь поласувати “солоненьким”, то великі ризики отримати болі в шлунку, метеоризм, набряки і навіть напад тахікардії.

Щоб уникнути проблем зі здоров’ям, запам’ятайте, чи можна їсти квашену капусту на ніч – лікарі не рекомендують цього робити, особливо якщо присутні захворювання, перераховані вище. Норма квашеної капусти для здорової людини – 150 грамів в день і тільки вдень, щоб продукт встиг перетравитися.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.