Новини

Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про регулювання обігу медичного канабісу, який Верховна Рада прийняла у другому читанні 21 грудня.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Документ був підписаний президентом 13 лютого. Сьогодні, 15 лютого, закон опублікували у парламентській газеті Голос України, тому 16 лютого він набере чинності.

Закон, який розробило Міністерство охорони здоров’я, легалізує обіг рослин роду конопель у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Ініціатори проєкту стверджують, що коноплі допомагають лікувати неврологічні захворювання, зокрема розсіяний склероз і епілепсію, захворювання травного тракту, посттравматичні стресові розлади, порушення сну, хронічний біль невропатичного походження, використовуються для паліативної допомоги тощо.

12 липня 2023 року Рада нацбезпеки і оборони України закликала ухвалити закон про легалізацію ліків на основі медичного канабісу, наголосивши, що Україна має застосувати найкращі та найефективніші медичні практики світу.

Верховна Рада 13 липня підтримала в першому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні.

21 грудня Рада у другому читанні підтримала законопроєкт про медичний канабіс. 22 грудня фракція Батьківщина заблокувала підписання законопроєкту.

16 січня парламент розблокував його підписання, відхиливши постанову Батьківщини.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.