Новини

Як не стати жертвою торгівлі людьми: поліцейські з Буковини дали поради

Використовуючи різні схеми вербування шляхом привабливих пропозицій працевлаштування чи проживання, зокрема, за кордоном, зловмисники часто обманюють громадян. Щоб українці були обізнані щодо ризиків і видів торгівлі людьми, правоохоронці постійно здійснюють профілактичну діяльність за цим напрямом: систематично беруть участь і проводять заходи щодо підвищення рівня інформованості населення про проблему торгівлі людьми.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Зокрема, співробітники поліції розповідають про правила безпечного працевлаштування, міграції, надають контакти “гарячих ліній” в Україні та за кордоном для отримання консультацій чи невідкладної допомоги.

Працівники відділу міграційної поліції ГУНП в Чернівецькій області нагадують громадянам правила як убезпечити себе від такого виду злочину:

– зберігайте скановані копії особистих документів окремо від оригіналів, а також в електронному вигляді та на захищених хмарних сховищах;

– не надавайте стороннім особам свої документи. Пам’ятайте: перевіряти їх можуть представники поліції, прикордонного контролю, посольств і консульських установ, які мають службове посвідчення;

– не зберігайте велику суму грошей виключно готівкою, або лише на банківській картці;

– ювелірні прикраси не носіть, щоб не привертати на себе увагу;

– перетинайте кордон, користуючись послугами перевірених перевізників;

– обережно ставтеся до пропозицій незнайомих людей щодо перевезення, проживання чи працевлаштування;

– постійно підтримуйте зв’язок з рідними та близькими людьми, інформуйте їх про місце свого перебування, куди, з ким, на якому транспорті їдете;

– при можливості надсилайте родичам геолокацію перебування;

– майте при собі контакти посольства чи консульства України в країні перебування, а також організацій, які надають допомогу мігрантам.

В Україні працює безкоштовна національна “гаряча лінія” з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 527, або 0 800 505 501.

Крім цього, у месенджері “Telegram” функціонує чат-бот “Залишайся в безпеці”: @stay_in_safe_ua.

Якщо допомога потрібна у країнах ЄС, українцям варто звертатися за номером телефону 112.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.