Новини

Блокування польського кордону: яка ситуація на пунктах пропуску

Станом на ранок 13 лютого заблоковано п’ять пунктів пропуску на кордонах України з сусідньою Польщею. Наразі на цих напрямках в чергах перебувають близько 1250 вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

“Вчора до 10:00 польські фермери блокували два напрямки – “Ягодин” і “Рава-Руську”. Потім вони поновили блокування пункту пропуску “Шегині”, а також стали блокувати КПП “Устилуг” та “Угринів”. Це п’ять напрямків, де блокують рух саме вантажних засобів”, – розповів представник Держприкордонслужби.

За його словами, на пунктах пропуску “Устилуг” і “Угринів” черги практично відсутні. Наразі найбільше вантажівок навпроти Ягодина і Рави-Руської – це фури, які на території Польщі очікують можливості перетину кордону в бік України.

“Пропускається невелика кількість вантажівок. За годину по кожному з напрямків блокування можуть пропустити одну-три машини – як в бік Польщі, так і на виїзд з Польщі. Все залежить від організаторів і учасників блокування, від їхнього бажання пропустити”, – каже Демченко

Він наголосив, що не блокується рух для інших видів транспорту: легковики і автобуси вільно перетинають кордон в обох напрямках.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали акцію протесту на напрямку трьох КПП: “Ягодин”, “Рава Руська” і “Шегині”. Всі дії відбуваються на території Польщі на напрямку пунктів пропуску на різних ділянках.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.