Новини

Дієтологи назвали найшкідливіші продукти для холестерину

Холестерин – це воскоподібна речовина, яка циркулює у крові. Він не обов’язково небезпечний сам по собі: холестерин необхідний нам для побудови клітин і вироблення гормонів. Але занадто велика його кількість може викликати проблеми, пише huffpost.com.

Як зазначила профілактичний кардіолог з методистської лікарні Х’юстона Елеонора Авенатті, надлишок холестерину в крові, наприклад, є основним фактором виникнення атеросклерозу.

Експерти розповіли про продукти, яких слід уникати, якщо у вас високий рівень холестерину, а також про деякі фактори, які можуть бути навіть більш важливими, ніж їжа, яку ви їсте.

Найшкідливіші для холестерину продукти

Жирні молочні продукти. Молочні продукти з високим вмістом жиру містять багато насичених жирів, що шкідливо для ЛПНЩ, який часто називають “поганим” холестерином. Молочні продукти мають певну користь для здоров’я, тому ви можете зменшити цю проблему, включивши в свій раціон знежирені молочні продукти.

Червоне м’ясо (яловичина, свинина або баранина) не дуже корисне для людей з високим рівнем холестерину. За словами дієтолога з Філадельфії Бет Огюст, червоне м’ясо містить багато насичених жирів, що, як згадувалося вище, ускладнює розщеплення холестерину в організмі.

Шкіра на м’ясі. Як зазначила дієтолог, насичених жирів також багато у м’ясних шкірках. Це стосується шкіри будь-якого м’яса.

Продукти з високим ступенем перероблення. Такі продукти зазвичай містять багато шкідливих жирів, солі і мало клітковини, вітамінів та мінералів, що є шкідливою комбінацією з точки зору серцево-судинної системи, заявила доктор Авенатті.

Смажена їжа. Дієтолог Мішель Рутенштейн радить уникати смаженої їжі, якщо у вас високий рівень холестерину. Вона містить трансжири, які можуть підвищити рівень поганого холестерину, а також загальний ризик серцевих захворювань. За даними клініки Майо, сюди входять як солодкі, так і пікантні смажені продукти, такі як смажена курка, пончики та картопля фрі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.