Новини

Без електрики вже 200 споживачів: на Буковині продовжують відключати від світла боржників

За десять днів у Чернівецькій області через борги відключили 173 абонента.

Про це повідомляє “Чернівціобленерго”.

Починаючи з 23 січня за запитом енергопостачальної компанії було відключено 173 абонента, з них 108 споживачів у місті Чернівці, решту – по Заставнівській та Кіцманській дільницях.

З 5 лютого продовжимо роботу з відключення споживачів області за борги. Зокрема у ТОВ ЧОЕК підготували списки на обмеження споживання електроенергії мешканців Чернівців, а також розпочнемо роботу по Новоселицькій та Путильській дільницях.

Енергетики кажуть, що більшість споживачів, які мають заборгованість, – люди, які можуть оплатити комунальні послуги.

“Це підтверджується тим, що після отриманого попередження, вони приходять і сплачують одразу всю суму боргу, – кажуть у Чернівецькій енергетичній компанії. – Наприклад, із 77 абонентів Кіцманської дільниці, які увійшли до переліку з найбільшими сумами боргу і були попереджені про відключення, 33 відкликали зі списків, оскільки ці споживачі розрахувалися. З 36 споживачів Заставнівської дільниці сім абонентів теж не відключали, оскільки вони погасили борги. З 29 січня розпочалися відключення за борги в Чернівцях. У перший день було заплановано відключити 38 абонентів із заборгованістю, проте в останній момент п’ятеро споживачів розрахувалися з боргами. Є чернівчани з високими боргами: 71 тисяча гривень, 50 тисяч гривень, 43 тисячі гривень. Ці суми не сплачували здебільшого мешканці приватних будинків”, – повідомили у ЧОЕК.

Боржників попереджають про можливе відключення з початку січня. Такі повідомлення вони отримують кілька разів: від ЧОЕК й від обленерго не пізніше ніж за 10 днів до відключення. І ще раз – за три-п’ять днів перед відключенням.
Для повторного підключення споживачу потрібно звернутися до ЧОЕК та написати відповідну заяву. Електрику відновлять упродовж трьох днів у Чернівцях та п’яти днів – по області

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.