Новини

Тридцять мільйонів – за двох бразильців. «Шахтар» взимку витратив більше, ніж вся УПЛ за півтора року

Зимове трансферне вікно в багатьох європейських чемпіонатах завершується. Хоч в Україні воно триватиме ще до 12 березня, клуби вже вирушили на збори, де будуть готуватися до весняної частини сезону.

Про головні трансфери Української прем’єрліги – в матеріалі ” “.

“Шахтар” купив двох бразильців

Донецький “Шахтар” підписав двох бразильців. 21-річного вінгера Кевіна купили в “Палмейраса” за 12 мільйонів євро (плюс три мільйони бонусами).

За 20-річного центрального півзахисника Марлона Гомеса бразильський клуб “Васко да Гама” отримає 12 мільйонів євро одразу, а ще чотири – бонусами. Загалом донецький клуб здійснив ризикований крок, витрачаючи величезні кошти на ще несформованих гравців.
Марлон Гомес прийшов на місце Георгія Судакова, якого всі сватають улітку в “Наполі” чи “Ювентус”. Донеччанам через два тижні грати у Лізі Європи, і вони розраховують досягти позитивного результату, тому Георгій їм ще знадобиться. А в разі вдалого виступу молодого півзахисника ціна на нього ще більше зросте.

Гармаш повернувся в УПЛ

Нові власники “Металіста 1925” роблять усе, щоб втримати клуб на плаву. Окрім амбіційного тренера Віктора Скрипника, до клубу приєдналися досвідчені гравці. Ексгравець “Баєра”, “Зорі”, “Ворскли” 30-річний Владлен Юрченко підписав контракт із клубом на 1,5 року. Юрченко – хороше підсилення. Окрім його досвіду та вмінь, він вже не один рік працює зі Скрипником.

Також до клубу вільним агентом приєднався ексгравець “Динамо” 33-річний Денис Гармаш. Останніх пів року півзахисник грав у хорватському “Осієку”, де зіграв лише чотири матчі. Проте харківському клубу точно знадобиться футболіст, який має в єврокубках під сто матчів.

“Полісся” побореться за чемпіонство

Житомирське “Полісся” було активним зимового трансферного вікна. Клуб купив за 2,5 мільйона євро ексгравця “Шахтаря”, “Андерлехта” та “Зорі” 26-річного Богдана Михайліченка в загребського “Динамо”. Лівий захисник вже кілька сезонів показує гарний рівень гри. В останньому сезоні Богдан був основним у складі чемпіона України “Шахтаря”, проте в Загребі не заграв. Окрім того, житомиряни взяли в оренду з правом викупу у швейцарського “Сьйону” французького флангового півзахисника – 25-річного Яссіна Фортюне. Також клуб цікавився гравцями “Дніпра-1” Олександром Піхальонком та Олексієм Гуцуляком, півзахисником “Динамо” Володимир Шепелєвим та гравцем “Сан-Паулу” Таллес Коштою. Трансферне вікно ще відкрите, тому “Полісся” ще може здивувати.

З цікавих трансферів є також перехід 23-річного атакувального півзахисника Єгора Твердохліба з “Минаю” до “Кривбасу” за пів мільйона євро. Криворізькому клубу потрібен був ще один гравець атакувального плану в центр поля. Твердохліб був лідером блідого “Минаю”, який в осінній частині сезону не виграв жодного матчу.

Київське “Динамо” не робило гучних підписань, але один трансфер все ж відбувся. Влітку до клубу приєднається 21-річний вінгер “Чорноморця” Максим Брагару. Гравець вдало виступає за одеський клуб, а також за молодіжну збірну України. Деталі трансферну не розголошувалися. Також кияни шукають центрального захисника, проте поки що кандидатур немає.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.