Новини

У Чернівцях почали відключати світло за борги: скільки людей вже без електрики

Сьогодні, 29 січня, розпочали роботу з обмеження споживання за борги мешканців міста Чернівці.

Про це повідомляє АТ Чернівціобленерго.

На понеділок було заплановано відключити 38 абонентів із заборгованістю. Проте в останній момент п’ятеро споживачів розрахувалися з боргами, тож в роботі залишається список на 33 домогосподарства.

До прикладу серед абонентів у списках на сьогодні найбільші суми боргу становлять: 71,7 тис грн, 50,4 тис грн, 43 тисячі гривень, які назбирали здебільшого мешканці приватних особняків. Хоча серед боржників також є і квартири у багатоповерхівках.

Є у Чернівцях і більші борги – у понад 400, 500 і навіть 800 тисяч гривень. Це здебільшого стосується колективних споживачів, наприклад ОСББ, ЖБК тощо, – ці споживачі також числяться у списках на обмеження споживання у перші дні кампанії з відключення боржників.

Щодо загальних списків заборгованостей по місту Чернівці – наразі йдеться лише про найбільші суми. Отже, станом на 1 січня 2024 року енергопостачальна компанія ТОВ ЧОЕК сформувала лише початкові списки боржників з найбільшими сумами по місту – 417 абонентів на суму 7 млн 239 тис грн.

“Зауважимо, що до початку кампанії з відключення, після попереджень про можливе обмеження 48 споживачів міста погасили свою заборгованість на загальну суму 900 тис грн, отже їх відключати вже не будемо. На завтра, 30 січня у Чернівцях заплановано відключити за борги 31 споживача”, – йдеться в повідомленні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.