Новини

Тренерка Аніта Луценко пояснила, чи варто пити протеїнові коктейлі після занять спортом

Протеїнові коктейлі є дуже популярним напоєм серед людей, які регулярно займаються спортом. Вони мають закрити потребу людини у білку, а також втамувати голод після важкого тренування. Але чи дійсно вони є необхідними після занять спортом?

Про це розповідає тренерка Аніта Луценко в Instagram.

Протеїнові коктейлі при занятті спортом

Види протеїну:

Сироватковий;

Молочний;

Ячний;

М’ясний (яловичий і ін.);

Рослинний (соєвий, пшеничний і ін.);

Комплексний (містить мікс різних видів білка).

Залежно від способу обробки протеїну виділяють дві форми — концентрат протеїну та ізолят. Концентрат має невисоку біологічну цінність, але коштує дешевше. Ізолят є високоочищеною формою протеїну і добре засвоюється організмом.

“Треба розуміти, що протеїн сам по собі це не повноцінне приймання їжі, а більше якісний високо білковий перекус. Проте, якщо збагатити коктейль ягодами та фруктами й додати трішки горіхів — вийде практично повноцінне приймання їжі”, – говорить Луценко.

За її словами, вживати протеїнові коктейлі треба за тими ж правилам, як і всі приймання. Тобто між приймання їжі має бути 3-4 години проміжку.

“Необхідності пити коктейль одразу після тренування немає. Приймання протеїну може спровокувати набір зайвої ваги, якщо кількість калорій, що надходить за день хоч з протеїнового коктейлю, хоч з торта, хоч із яблук — буде більшою ніж витрати організму. Моя думка, що іноді ці коктейлі — це зручно, але їжа справжня — набагато крутіша”, – наголосила тренерка.

Луценко поділилась списком свої улюбленої їжі

Аніта також розповіла, що їсть сама і радить іншим.

“Для мене не існує поганих і хороших продуктів — все отрута, що через міру, все ліки — що дозовано”, – говорить Луценко.

За її словами, основу раціону 50% тарілки становлять овочі чи зелень. На гарнір вона вибирає гречку, кіноа, вівсянку солону або макарони. Також у раціоні тренера фрукти, усі ягоди та авокадо.

З молочних продуктів — кефір, сир м’який, сир твердий, масло. З білка — риба, курка, яйця, оселедець, креветки. У раціоні також нут, сочевиця, фасоль, горошок. Консерви — тунець, кукурудза, перець печений, огірки й помідори солоні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.