Новини

Кулеба та глава МЗС Литви обговорили спільне виробництво дронів

Україна та Литва започаткують спільне виробництво дронів. Глави МЗС обох країн обговорили кроки для нарощування виробництва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу на спільній пресконференції з главою МЗС Литви Ландсбергісом Габріелюсом.

“Сьогодні ми з Габріелюсом зосередилися на виконанні тих домовленостей, яких досягнув президент (під час візиту до Литви, – ред.), і велику частину розмови присвятили визначенню спільних кроків для нарощування виробництва дронів для потреб ЗСУ. У Литви є технології, у нас є можливості масштабувати виробництво. Це була ключова тема”, – заявив Кулеба.

Литовський міністр зазначив, що проєкти, які допоможуть захисту України та посилять обороноздатність Литви, отримають увагу від уряду.

“Ми можемо розпочати з виробництва комплектуючих і того, що необхідно на полі бою. Зокрема, того, що буде необхідно для виробництва дронів. Ми говоримо спочатку про обмежену кількість. Я думаю, що це може відбутися дуже швидко”, – сказав Габріелюс.

Також, за словами Кулеби, сторони обговорили шлях України до ЄС та НАТО, питання заморожених активів Росії, санкцій та створення військового фонду ЄС для України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.