Новини

Історія 13-річного буковинця, який співає патріотичні пісні під гітару, таким чином збирає кошти для ЗСУ

Восьмикласник Олександр Костецький із села Драчинці Мамаївської громади майже щовихідних їздить у Чернівці, щоб збирати кошти для ЗСУ, виконуючи пісні під гітару. Зараз хлопець назбирав 200 тисяч гривень. Улітку Олександр отримав нагороду від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного за активну допомогу військовим.

Про це йдеться у матеріалі ” “.

“Я просто хотів чимось допомогти. Оскільки вмію співати й грати на гітарі, то вирішив використати це”, – ділиться Олександр.

Хлопець раніше грав на вулиці Кобилянської, проте зараз виконує пісні біля “Формаркету”. Олександр також виступав у Львові, Києві, Івано-Франківську та Кам’янець-Подільському. “Востаннє приїздив у Чернівці декілька тижнів тому. Зараз на вулиці холодно, то мені вчитель заборонив співати. Щоб горло від цього не постраждало”, – каже хлопець.

До Чернівців Олександр їздить разом з батьками й молодшим братиком Йорданом, якому п’ять років.

“Нам їхати 25 кілометрів, тому ми не відпускаємо Сашка самого. Також ми веземо колонку, мікрофон, гітару. Разом з Олександром співає мій менший син Йордан. Він звісно, не знає повністю слів, проте трохи підспівує”, – говорить мама хлопця Ольга КОСТЕЦЬКА.
Рідні підтримали хлопця.

“Ми Сашка підтримали. Хоча спершу дуже хвилювалися, як це має бути й що скажуть люди”, – розповідає Ольга.

Родина не очікувала, що Сашко отримає нагороду від Залужного. Однак відчуває велику гордість за сина.

“Нам зателефонували та сказали, що запрошують до ОВА. Ми не зрозуміли, чому. Коли приїхали, то були приємно вражені: Олександр отримав відзнаку “За сприяння обороноздатності України, за волонтерську діяльність”, – каже жінка.

Хлопець веде інстаграм, де щоразу звітує, скільки коштів назбирав за виступ. Також оголосив збір на авто для військових і відкрив для цього рахунок в Monobank.

“Я віддавав частину коштів для Чернівецької громадської організації “Добротворець”, а також волонтерам з мого села. Купував військовим підсилювач для дрона. На фронт передав також свого дрона, якого мені батьки подарували ще до війни. Зараз збираю гроші на машину”, – ділиться Олександр.

Співає Сашко патріотичних пісень, його найулюбленіша – “Не твоя війна”.

“Люди реагують дуже позитивно. Хтось підходить й обіймає мене. Кажуть, що я молодець. Один військовий мені навіть шеврон подарував”, – каже хлопець.

Банка для донатів

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.