Новини

Вулиці Чернівців вранці перетворилися на ковзанку: хто має посипати тротуари у Чернівцях

Сьогодні вранці багато вулиць Чернівців перетворилися на суцільну ковзанку. О дев’ятій ранку частина вулиць у центрі не була посипана, йти по тротуарах на вулицях Українській, Шептицького було дуже складно.

Ближче до обіду лід почав танути, а деякі вулиці вже посипали, пише molbuk.ua.

Найбільш безпечною вулицею у центрі можна назвати вулицю Головну. Тут у багатьох місцях тротуар ретельно почищений. Там, де є лід, – посипано.

Вулиця Шкільна, якою багато людей йде до поліклініки, теж слизька. Але пішохідну частину трохи посипали.

Чоловік літнього віку йде тротуаром повільно. Скаржиться, що ледь дійшов до міської поліклініки, бо дуже слизько.

Залишилася слизькою і вулиця Сучавську. Тому йти тут було небезпечно. На вулиці Шептицького тротуар посипаний лише з однієї сторони. Хоча тротуари у багатьох місцях – це суцільний лід. Безпечніше йти або впритул до будинку, або по дорозі, де не так слизько.

На вулиці Шептицького зустрічаю жінку зі зламаною рукою. Вона розповіла, що впала на вулиці О. Кобилянської.

“Послизнулася на вулиці Кобилянської і поламала руки. Бруківка по центру вулиці дуже слизька. А крім того, сніг там добре не прибрали, тож іти потрібно дуже обережно”, – розповідає пані Ірина.

На вулиці Садовського тротуари трохи посипані, а ось на Руській це зробили лише місцями.

Посипаними були тротуари вулиць Якоба фон Петровича, Української, Вірменській. Але не всюди піску багато. Подекуди це зовсім вузенька стежечка.

На вулиці О. Доброго тротуари ледь посипані. Жінки, яка йде обережно вулицею, розповідає, що до обіду вулиці трохи посипали, а ось зранку, коли вела дітей у школу, йти було складно.

Хто має посипати та чистити вулиці від снігу

У Чернівецькій міській раді пояснили, що за посипання тротуарів відповідають підрядники, кожен прибирає в межах своєї території.

Департамент інфраструктури та благоустрою стежить, аби підрядники надавали якісну послугу. Якщо раптом це не так – накладають штрафи, а ще можемо розірвати договір. Про неприбраний тротуар можна повідомити на гарячу лінію Чернівців 15-80, 050-222-15-80.

За прибирання поруч з магазинами, торговими центрами, ресторанами та іншими приватними підприємствами відповідають їхні власники.

Прибудинкову територію багатоповерхівок прибирають управлінські компанії, які їх утримують, чи наймані працівники ОСББ/ЖБК. А в мікрорайонах приватної забудови чистити тротуари біля своїх будинків мають мешканці.

Як запевнили у міськраді триває робота з контролю за прибиранням вулиць міста. Дані щодо приписів та усунення чи неусунення порушень накопичуються і за підсумками місяця буде зрозуміло кількість та суми штрафних санкцій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.