Новини

Стало відомо, хто отримає медаль «На славу Чернівців»

Ще кількох відомих чернівчан планують нагородити почесною відзнакою Чернівецької міської ради – медаллю “На славу Чернівців”.

Відповідний проєкт рішення опублікований на сайті міськради, пише molbuk.ua

Його 23 січня має розглянути виконком.

Зокрема, за заслуги перед Чернівецькою громадою, високі досягнення у науково-педагогічній діяльності та вагомий особистий внесок у дослідженні історії Буковини, активну участь у відродженні української національної культури та з нагоди 65-річчя від дня народження, медаллю “На славу Чернівців” нагородять Добржанського Олександра Володимировича.

Олександр Добржанський – доктор історичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, член правління Національної спілки краєзнавців України, декан факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

За заслуги перед громадою та державою, значний особистий внесок у розвиток панкратіону на території Чернівецької громади та підготовку спортсменів високого рівня медаль отримає Ігор Юрійович Наконечний.

Ігор Наконечний – тренер вищої категорії, заслужений тренер України з панкратіону, заслужений працівник фізичної культури і спорту, старший тренер молодіжної збірної команди України з панкратіону і грепплінгу, кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри спеціальності фізична культура і спорт ЧНУ, віце-президент федерації панкратіону України, голова Атестаційної комісії тренерів України з панкратіону, голова Чернівецької обласної федерації панкратіону України, перший віце-президент Чернівецької обласної федерації грепплінгу.

За заслуги перед Чернівецькою громадою, високі спортивні досягнення, вагомий особистий внесок у розвиток грепплінгу та панкратіону на території Чернівецької міської територіальної громади, здобуття золотих та срібних медалей на чемпіонатах Світу та Європи серед дорослих, медаллю “На славу Чернівців” нагородять Черкалюка Юрія Богдановича.

Юрій Черкалюк – заслужений майстер спорту України з панкратіону, срібний призер Всесвітніх ігор єдиноборств з грепплінгу 2023, спортсмен.

Довідка

Медаль “На славу Чернівців” — почесна відзнака Чернівецької міської ради, запроваджена для нагородження нею осіб, які активно сприяли розквіту міста й пропаганді його в Україні та світі, внесли значний внесок у підготовку та відзначення ювілею міста.

Медаль “На славу Чернівців” заснована виконавчим комітетом Чернівецької міської ради 27 листопада 2007 року, в переддень відзначення 600-річчя першої писемної згадки про місто.

Виготовили 300 штук медалей.

Медаллю Чернівецької міської ради “На славу Чернівців” нагороджуються громадяни України та іноземних держав, які внесли найбільший внесок у підготовку та відзначення 600-ліття першої письмової згадки про Чернівці, своєю активною діяльністю сприяли та сприяють соціально-економічному розквіту міста, утвердженню його європейського статусу, колиски мистецтва, архітектури, літератури, музики, науки.

Нагородження відбувається за рішенням виконавчого комітету міської ради за поданнями міського оргкомітету з підготовки та відзначення 600-річчя м. Чернівців, громадської ради сприяння підготовці та проведенню ювілею, виконавчих органів міської ради, районних в місті рад, громадських організацій та осередків політичних партій, окремих підприємств, установ та організацій всіх форм власності.

Медаль носиться на лівій стороні грудей та розташовується після державних нагород

Медаль виконана із срібла із позолотою, має форму кола діаметром 28 мм. Планка медалі білого кольору з червоними смужками, що відповідає кольорам прапора Чернівців. Внизу планки — букова віть. На аверсі зображено герб Чернівців та напис — “На славу Чернівців”. На реверсі — офіційний логотип ювілею.

Автором-розробником медалі є чернівецький художник, Заслужений художник України Орест Іванович Криворучко. Йому вручили медаль “На славу Чернівців” під номером 1.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.