Новини

На Буковині судитимуть донеччанина, який воює на боці Росії

На Буковині судитимуть жителя Донеччини, який воює проти України у лавах російської армії.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, передає molbuk.ua

Підтримуючи ідеологічні погляди ДНР, у 2019 році громадянин України виїхав на тимчасово окуповану територію та вступив на військову службу до незаконного збройного формування “5-ої окремої мотострілецької Донецької бригади імені О.Захарченко першого армійського корпусу народної міліції так званої “ДНР”.

У лютому 2022 року приєднався до збройних сил РФ у війні проти України, вступивши на військову службу до військової частини № 41698 ЗС РФ.

Під керівництвом російського командування українець здійснює обстріли об’єктів критичної та цивільної інфраструктури та сприяє окупації військами держави-агресора населених пунктів Донецької області. За свої “подвиги” отримав медаль ЗС РФ “за заслуги”.

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно 23-річного  жителя Донецької області за фактами державної зради та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні in absentia  здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.