Новини

“Мені соромно за дії наших жителів…”: голова однієї з громад обурився через проведення Маланки на Буковині

Фото ілюстративне

Голова Великокучурівської територіальної громади Василь Тодеренчук обурився, що місцеві жителі влаштували Маланку у період воєнного стану.

Своє невдоволення він висловив у дописі у Facebook.

Василь Тодеренчук вважає, що подібні заходи неприпустимо проводити у такий складний для країни час.

“Мені соромно за дії наших жителів, які сьогодні влаштували маланку, та які були присутні.

Сьогодні ми з вами живемо у надзвичайно важкий для України та кожного з нас час.

Війна… Хлопці та дівчата незалежно від часу, пори року, релігійних чи державних свят на передовій роблять усе можливе, щоб захистити нас, відстояти кожен сантиметр української землі, а ви своїми діями зробили боляче воїнам та їхнім родинам які побачили це”, – йдеться у дописі.

Також голова Великокучурівської територіальної громади повідомив, що до сільської ради не надходило жодного звернення щодо проведення Маланки.

“Як і минулого року, діяла заборона на проведення масових заходів. Хочу зазначити, що до сільської ради не надходило жодного листа-звернення або ж усного звернення щодо проведення святкування маланок. Тобто цього року жодне святкове дійство не погоджувалося і не планувалося проводити.

Мені дуже прикро, що молодь нашої громади дозволила собі святкування маланок у такий час, так зневажливо віднестися до тих, хто сьогодні стоїть на захисті нашої країни, до їх родин, до родин Героїв які ніколи не побачать своїх рідних.

Я вважаю, що відновлення святкування маланок можливе тільки після Перемоги. Хочу щиро вибачитися перед нашими воїнами та їхніми родинами за таке необдумане рішення жителів громади…”, – додав В. Тодеренчук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.