Новини

“Жигулівського” більше нема: Уманський пивзавод перейменував відому марку пива

Уманський пивзавод перейменував пиво “Жигулівське” на “Віденське”. Причиною такого рішення стала відмова від російсько-радянського минулого.

Про це повідомляє Суспільне.

Востаннє “Жигулівське” побачило світ аж у жовтні 2023 року. Однак пиво з тою ж рецептурою, але новою назвою, розпочне з’являтися на полицях не раніше лютого.

Уманський пивзавод припинив виробництво пива під назвою “Жигулівське”. Як пояснили представники підприємства, вони вирішили відмовитися від російсько-радянського минулого. Водночас підприємство представить той самий продукт, за тим самим рецептом та смаком, але вже під новою назвою – “Віденське”.

“Існує думка, що це автентична назва цього пива, рецепт якого належить австрійському пивовару Альфреду фон Вакано. Тому і вирішили назвати саме так”, – пояснила маркетологиня “Уманьпиво” Марія Кисіль.

Ідея щодо зміни назви “Жигулівського” була вже давно, проте через низку технічних нюансів це зробили лише зараз. Востаннє пиво під такою назвою зійшло з конвеєра на початку жовтня. Однак у магазинах ще можна побачити “Жигулівське”, оскільки сама процедура вилучення продукту з асортименту займає певний час.

На повну потужність пивзавод запрацює в лютому. Саме тоді планують розпочати випуск пива “Віденське”.
Уманський завод запатентував назву “Віденське”, проте поки чекали на офіційні документи випустили його лімітованою партією з рекламною кампанією “Життя триває”. Ідея сподобалася покупцям, тому пивоварня вирішила на різних партіях друкувати цитати.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.