Новини

«Даруємо в постійне користування 20 соток найдорожчої в місті землі»: прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо виділення земельної ділянки у Чернівцях

Окружна прокуратура в Чернівецькій області відкрила кримінальне провадження щодо виділення земельної ділянки Чернівецькою міською радою

Про це у фейсбуці повідомила депутатка міської ради, голова фракції “Народний контроль” Яна Брус.

“Відкрила кримінальне провадження щодо неправомірності рішення Чернівецької міської ради у питанні надання дозволу на розроблення проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки за адресою вул. Каспрука Павла, 49, орієнтовною площею 0,2037 га в постійне користування для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку згідно поданих ними заяв”, – зазначила Яна Брус.

За словами депутатки, ціна питання втрати для громади орієнтовно 15-20 млн.гривень. а бюджет міста отримує – нуль.

“Міська рада не надає дозволи на розробку проєктів учасникам бойових дій, родинам загиблих, іншим пільговим категоріям, але надають “звичайним” чернівчанам без умови передачі квартир для військових, дітей з родин загиблих, без аукціону на земельну ділянку в розмірі 0,2037 га. Фракція “Народного Контролю” в чернівецькій міській раді не погоджується з цим рішенням. Хай крапку у цьому рішенні покладе суд”, – написала Яна Брус.

У коментарях під дописом депутатка також пояснила, що цю земельну ділянку хотіли прикріпити до школи №33, але цього не зробили.

“У мене є питання до керівництва управління освіти, як можна було відмовитись від тієї землі, коли ми на сесіях, на комісіях пропонували сформувати земельну ділянку в запас міста і прикріпити до школи №33. Район щільно забудований і далі стрімко розбудовується, школа тріщить по швах від переповненості, садочок найближчий на вулиці Достоєвського, а ми даруємо в постійне користування 20 соток найдорожчої в місті землі”, – вважає Яна Брус.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.