Новини

Можна буде розрахуватися карткою: у маршрутках Чернівців цьогоріч почнуть встановлювати валідатори

У Чернівецькій міській раді 29 грудня обрали переможця конкурсу на визначення особи, уповноваженої здійснювати справляння плати за транспортні послуги. Оператором визначено київську фірму “Айкю директ Україна”.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив заступник міського голови Ігор Крохмаль.

З цією фірмою співпрацює тривалий час Чернівецьке тролейбусне управління. Вона вже постачала для ЧТУ валідатори.

Рішення щодо переможця конкурсу буде розглянуло на виконкомі 9 січня. Після цього почнуть співпрацювати з перевізниками, щоб вони нарешті почали впроваджувати безготівкову оплату.

“Переможець конкурсу “Айкю директ Україна” є власником програмного продукту, тобто у нього зареєстровано на нього авторське право. Вони повністю супроводжують програму, стежать за коректністю роботи, змінами, оновленнями, працюють із заявами та скаргами. Тобто усе те, що робило тролейбусне управління, буде робити оператор. Він буде співпрацювати з усіма перевізниками громади – Чернівецьким тролейбусним управлінням і приватними перевізниками”, – пояснює Ігор Крохмаль.

У міській раді запевняють, що приватні перевізники, за умовами договору, зобов’язані встановити валідатори.
Якщо відмовляються, з ними розриватимуть договори.

“Перевізники повинні за власні кошти купувати валідатори. У січні після засідання виконкому рішення конкурсної комісії набуде чинності, і тоді будемо зустрічатися з перевізниками. Процес уже розпочався, тож приватні перевізники зобов’язані встановити валідатори. Думаю, з лютого розпочнуться підписання угод і перші постачання пристроїв зчитування. Перевізники самі визначають, повністю перейти на безготівкову оплату чи ні. Ми вже знаємо, що пасажири завдяки впровадженню безготівкової оплати у комунальному громадському транспорті активно нею користуються”, – провадить Ігор Крохмаль.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.