Новини

Patriot вже врятували тисячі життів – NYT

Системи ЗРК Patriot успішно відбивають російські балістичні ракети, які могли б завдати величезних втрат та руйнувань.

Про це пише New York Times.

Видання поспілкувалося з українським військовим Володимиром (він просив називати лише його ім’я через чутливість роботи його підрозділу), який працює з комплексом Patriot.

Він розповів, як 11 грудня о 4 ранку радар зафіксував якусь аномалію – пізніше виявилося, що це російська балістична ракета, яка летить у напрямку Києва.

У час, поки мільйони людей спали в оселях, і вже не було часу, щоб подати сигнал тривоги, українські війська випустили кілька американських ракет Patriot. Ця ніч була успішною для української ППО.

“Враховуючи, що балістичні ракети спричиняють найбільше втрат, я думаю, що кількість врятованих життів під час війни йде на тисячі”, – каже Володимир.

Видання зазначає, що офіційні особи Білого дому та Пентагону попередили, що Сполучені Штати скоро не зможуть утримувати українські батареї Patriot з ракетами-перехоплювачами, вартість яких може становити $2-4 млн за штуку.

Володимир згадує, що коли була збита перша балістична ракета – 4 травня – усі були дуже здивовані, але після цього “довіра до обладнання зросла”.

У травні та червні під час одних із найскладніших атак із застосуванням безпілотників, крилатих ракет, балістичних і гіперзвукових ракет дві українські батареї “Патріот” збили всі 34 балістичні ракети, які Росія випустила по Києву, йдеться у звіті Центру стратегічних та Міжнародних досліджень.

За словами військового, комплекс постійно переміщують з місця на місце, щоб росіяни не дізналися, де установка.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.