Новини

У Чернівцях оновлять систему управління світлофорами: що про це відомо

У Чернівцях оновлять систему управління світлофорами.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

Їх обладнають спеціальними модулями, що дозволятимуть дистанційно налаштовувати роботу та виправляти несправності.

Багато світлофорів міста застаріли та не мають дистанційного керування.

У випадку несправностей потрібен час на виявлення, добирання бригади та виправлення проблеми. А це про безпеку на дорозі: коли не працюють світлофори, існує високий ризик аварійних ситуацій та заторів.

Як повідомляв molbuk.ua раніше, на це планують витрати майже п’ять мільйонів гривень.

“Завдяки впровадженню автоматизованого комплексу для світлофорів зможемо одночасно регулювати дорожній рух і моніторити роботу світлофорних об’єктів. Усі світлофори міста будуть підключені до єдиної системи й автоматизовані. Встановлять модуль GSM для забезпечення дистанційної роботи. Тож їх можна буде перемкнути безпосередньо в диспетчерській”, – розповідає директор департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Ігор Ніколенко.

Це дозволить оперативно контролювати роботу світлофорів і значно підвищить рівень безпеки дорожнього руху. Також за цю суму планують оновити диспетчерську, яка відстежуватиме роботу світлофорів у місті.

“Диспетчерська, яка зараз працює у “МіськШЕПі”, на вулиці Кошового, давно застаріла, вона не може працювати в автономному режимі. Ми хочемо її осучаснити. Встановимо монітори, на яких буде відстежуватися робота світлофорів, закупимо спеціальне програмне забезпечення. Завдяки цьому з’явиться можливість локально координувати потоки транспорту: якщо на тій чи іншій ділянці – затор, то диспетчер зможе змінити налаштування світлофорів автоматично для збільшення проїзного часу для автомобілів. Усе регулювання світлофорів виконуватиметься дистанційно. У разі несправності світлофора не треба буде виїжджати на місце і налаштовувати його. Це можна буде робити значно швидше.
Наразі триває підписання договору. Виконання робіт заплановане на 2024 рік. Усе залежить від наявності коштів”, – зазначив Ігор Ніколенко.

У департаменті інфраструктури та благоустрою пояснюють, що автоматизація та диспетчеризація дозволить розв’язувати аварійні ситуації зі світлофорами.

“У нас трапляються аварійні ситуації, коли світлофори виходять з ладу. Доки інформація дійде до диспетчерської, світлофор тривалий час не працює. Нова автоматизована система дозволить постійно контролювати роботу світлофорів і швидко усувати несправності”, – переконує Ігор Ніколенко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.