Новини

Засіб, який впорається відразу з двома проблемами: змішайте соду та апельсинові шкірки

Апельсинові шкірки можна використовувати для приготування натуральних ароматів для оселі, а також ними часто прикрашають будинок на новорічні свята. Однак мало хто знає, що у неї є ще багато інших застосувань. Наприклад, вона може стати у пригоді для вирішення двох дуже розповсюджених проблем.

Що потрібно робити? Для початку апельсинову шкірку треба висушити. Зробити це можна, зокрема, у спеціальній сушарці, але не гірше працює і звичайна духовка. Розділіть шкірку на невеликі шматочки, розкладіть на деко, розігрійте духовку до 110 градусів і поставте туди продукт.

Час від часу перевертайте шкірки, щоб вони просохли рівномірно. Коли вся рідина з них випарується, подрібніть у порошок за допомогою блендера і з’єднайте з харчовою содою.

Як можна використовувати таку суміш? Як ми вже говорили, вона допоможе впоратися з двома проблемами. Насамперед суміш з апельсинових шкірок і соди чудово поглинає неприємні запахи. Тому залиште невелику кількість у мисці і поставте до холодильника. Вже за кілька годин ви відчуєте різницю, особливо якщо до цього там був неприємний аромат. Сода працює як поглинач, а апельсинова шкірка надає цитрусового запаху.

А якщо додати до суміші з апельсинової шкірки й соди кілька крапель рідини для миття посуду, то утвориться паста, якою можна надійно почистити будь-які поверхні, видалити навіть стійкі забруднення та ще і створити приємний запах. Наприклад, нею можете натерти посуд, який підгорів. Змастіть поверхню, залиште на 20 хвилин, а потім просто змийте ганчіркою з теплою водою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.