Новини

Ігнат повідомив, які ракети має Україна для знищення ворожих кораблів

Україна має на озброєнні два типи ракет, які здатні знищувати далекі цілі. У Повітряних силах традиційно не уточнюють, чим саме був знищений великий десантний корабель “Новочеркаськ” у Феодосії.

Про це повідомляє речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

На питання, якими ракетами вразили корабель, він не відповів, але нагадав, що Україна завдяки партнерам має далекобійні ракети Storm Shadow та SCALP.

“Інших нема. У нас є на озброєнні й SCALP і Storm Shadow. Власне французька та британська ракети, які фактично є однотипними, виробники лише різні. Тому зараз уточняти кількість і які саме були (ракети – ред.) традиційно ми не будемо, а результат ви бачите”, – сказав він.

Як зазначив Ігнат, флагман Чорноморського флоту крейсер “Москва” веде весь флот “в названому вже напрямку”.

“Тому “вслед за русским кораблем” відправився ще й “Новочеркаськ”. Ну і далі, мабуть, буде. Тому що наші Сили оборони отримують різні види озброєння, в тому числі далекобійні”, – додав він.

За його словами, в Україні з’являється більше ударних БПЛА, засобів повітряного нападу. “Тоді я думаю, що в такому морі як Чорне російським кораблям нікуди буде сховатися і тероризувати нас ракетами “Калібр” та іншим озброєнням”, – констатував Ігнат.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.