Новини

На Буковині викрили чоловіка, який пред’явив “липове” посвідчення військового

На Буковині слідчі поліції повідомили про підозру чоловіку за використання підроблених документів.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

У Чернівецькому районі поліцейські викрили дніпровця, який за допомогою фальшивих документів намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. Наразі за цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

14 грудня цього року у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті “Порубне” під час проходження митного контролю 39-річний житель Дніпра використовував документи з ознаками підробки. Протиправні дії чоловіка зафіксували співробітники відділення поліції №4 (м. Герца).

При перетині державного кордону з Румунією порушник пред’явив для перевірки прикордонникам фальшиве тимчасове посвідчення військовослужбовця та довідку про те, що знятий з військового обліку за станом здоров’я.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили, направили для проведення відповідних експертиз.

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури поліцейські повідомили фігуранту про підозру. Наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про Правила перетинання державного кордону громадянами України”, на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Триває досудове розслідування.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.