Новини

У Чернівецькому драмтеатрі відбудеться прем’єра вистави «Вовчиха» – фото

Вже цієї п’ятниці та суботи, 22-23 грудня, о 18:00 у Чернівецькому драматичному театрі відбудеться прем’єра “Буковинської драми” “Вовчиха”.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Вистава – за мотивами повісті Ольги Кобилянської. День народження письменниці співпав із початком фестивалю “Золоті оплески Буковини”, тож театр хотів до цієї дати представити виставу “Вовчиха”. Проте через складну підготовку прем’єру вирішили перенести на другу половину грудня, зазначив директор драмтеатру Іван Бутняк.

“Події тісно переплітаються з темою Першої світової війни, яка активно відбулася на території Буковини. Вона ламала людські долі, сім’ї. Тому в афіші пише, що це Буковинська драма. Але ми не апелюємо до трагедії однієї Вовчихи. Це метафора, яку відтворили на прикладі невеликої кількості людей. Через те в цій виставі зачіпаємо більш глобальні теми, які зараз дуже актуальні”, – розповідає Іван Бутняк.

Головну роль Вовчихи – Зої Жмут – будуть грати дві акторки – Сніжана Кавулич та Марина Тимку. Кожна веде свою лінію життя та цікава по-своєму. Тому вистави відрізнятимуться між собою. Працівники театру запрошують глядачів порівняти дві драми.

Вовчихою жінку прозвали, бо вовки дуже люблять малят. Якщо самиця лишається без самця, то починає керувати та доглядати за всім сама. Хоч Зоя Жмут дбає про своїх дітей, але вона настільки холодна, що не показує свою любов. Часто через це виникає непорозуміння між сім’єю.

“Я думаю, що мами, які прийдуть на показ, проведуть аналогію із собою. Кожна матір не хоче нічого поганого для своїх дітлахів. У наш час, якщо виникають якісь проблеми в родині, батьки допомагають їх вирішити. У цій ситуації із Вовчихою по-іншому. Адже дуже важливо чути своїх дітей, а не робити так, як вона хоче”, – ділиться одна із акторок.

Ролі виконують вже знайомі актори театру, яких глядачі бачили в передостанній прем’єрі “Ромео і Джульєтта”. Також додався ще один молодий артист.

“Коли тільки пришла сюди працювати, ще застала виставу “Вовчиха”. Головна акторка була вже в поважному віці. Вважаю, на той час така актриса ідеально підходила. Проте сьогодні Вовчиха інша. Це не стара жінка, бо зараз мало хто народжує у підлітковому віці. Найголовніше тут не вік, а чому людина змінюється”, – розповідає режисерка-постановниця Людмила Скрипка.

Авторка: Ангеліна Петльована

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.