Новини

5 тис. доларів з «клієнта»: на Буковині оперативники затримали групу ухилянтів

Оперативні співробітники Чернівецького прикордонного загону здобули інформацію про те, що троє чоловіків призовного віку планують незаконний перетин державного кордону з України до Румунії.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Прикордонникам також стало відомо, що всі чоловіки мешканці різних регіонів України, які познайомились нещодавно і місцеву ділянку державного кордону не знають, тому для них постало питання пошуку помічників, які змогли б допомогти втекти до сусідньої країни.

В ході копіткої роботи з використанням всіх можливих інформаційних каналів аналітики встановили організатора незаконного переправлення громадян через державний кордон.

Далі свою роботу на оцінку “відмінно” виконали оперативники. У визначений час на одній з доріг неподалік кордону прикордонники зупинили легковий автомобіль, яким керував сам організатор протиправної схеми, місцевий житель. Його пасажирами були ті самі троє “туристів”, яким переправник пообіцяв безперешкодну доставку до Румунії в обхід пунктів пропуску. За це він планував отримати з кожного “клієнта” 5 тисяч доларів США.

На усіх затриманих, які намагалися незаконно потрапити за кордон, складено протоколи про адміністративне правопорушення.
Організатору незаконної оборудки загрожує кримінальна відповідальність, передбачена статтею 332 Кримінального кодексу України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.