Новини

Як розвинути впевненість за кермом: поради для водіїв-початківців від автошколи «Моторс Драйв»*

Мобільність завжди у тренді, а щоби залишатися в центрі подій, важливо отримати водійське посвідчення. Проте, закінчити автошколу та скласти іспит – лише початок труднощів, які очікують на водія перед отриманням досвіду та впевненості за кермом. Аби полегшити адаптацію та швидше влитися в ритм міських доріг, ми з автошколою “Моторс Драйв” підготували поради водіям-початківцям.

Звикайте до дороги поступово

Пам’ятайте – для початківців важлива практика. Закінчили автошколу – випрацьовуйте техніку на дорозі. Починайте з коротких подорожей, оберіть для себе декілька малих маршрутів: вивчайте їх, знаки, повороти, вдосконалюючи при цьому свої навички. Поглиблюйте свої знання – дивіться навколо, спостерігайте за іншими водіями і запам’ятовуйте. Навчайтесь на чужих помилках, отримуючи власний досвід.

Тренування

Це найголовніше! Тільки повторюючи дії багато разів, можна набути автоматизму. Існують різні методики, виберіть найлегший із них і використовуйте самостійно у вільний час, за умови попереднього схвалення вашого інструктора. Повторюйте маневри на дорозі щодня, важливо довести процес їзди до автоматизму, чим швидше ви це зробите – тим краще.

Важливо підійти до навчання зосереджено. Не намагайтеся навчитися швидко, насамперед важливо це зробити якісно. Хоча б тому, що виправлятися, коли зрозумієте недосконалість їзди, буде набагато важче, а також тому, що від знань та вмінь буде залежати безпека, насамперед ваша і пасажирів.

Вчіться відчувати свій автомобіль

Вивчайте, як поводить себе автомобіль при різних обставинах. Уважно спостерігайте за його реакцією при прискоренні, гальмуванні та маневруванні. Кожне авто унікальне, а розуміння його можливостей допоможе відчувати себе впевнено і безпечно при водінні.

Мінімізуйте рухи

Не виконуйте зайві маневри на дорозі. Важливо прямувати однією смугою та дотримуватися безпечної дистанції. На багатосмуговій дорозі найкраще вибрати середню, уникаючи притискання до правого краю, де можуть бути припарковані авто. Також не рекомендовано займати ліву смугу, оскільки там рухаються водії з більшою швидкістю і вам доведеться поступатися їм.

На дорозі важливо слідкувати за ситуацією, аналізувати та вчасно реагувати. Не варто поспішати і перемикати передачу або різко гальмувати.

Обов’язково дотримуйтесь безпечної дистанції

Невідповідна дистанція – найпоширеніша причина ДТП. Причому подібних помилок припускаються як початківці, так і досвідчені водії. Не забувайте – між вами і машиною, що їде попереду, повинна бути достатня відстань, аби ви встигли загальмувати або перелаштуватися в інший ряд, якщо автомобіль перед вами різко зупиниться.

Зберігайте спокій

Залишайтеся спокійними в будь-якій ситуації на дорозі. Ігноруйте провокації, сигнали інших водіїв, якщо ви застрягли чи уповільнили рух. Спокійність у таких ситуаціях – це ваш ключ до безпеки. Не спішіть, рухайтесь зі швидкістю в межах правил та своїх можливостей, нехай інші водії обганяють, якщо хочуть. Ваша швидкість та, при якій можете безпечно реагувати на ситуацію на дорозі.

При паркуванні обирайте прості безпечні місця

Водіям із недостатнім досвідом важко маневрувати автомобілем між іншими транспортними засобами. При паркуванні уникайте вузьких вулиць, обираючи місце для авто пам’ятайте про дистанцію, щоб мати змогу легко виїхати.

Не соромтеся запитувати поради та допомоги

Ваші друзі та знайомі, які мають більший досвід, можуть бути корисними консультантами. Спостерігайте за їхньою манерою водіння, запозичуйте коректні вчинки на дорозі. Якщо вам щось подобається, запитуйте, як це зробити. Навчайтеся від тих, хто не має списку штрафів за порушення ПДР.

На дорозі ви можете слухати музику в автомобілі

Проте важливо пам’ятати, що насамперед вам потрібно слухати те, що відбувається навколо вас. Встановіть гучність музики так, щоб вона не приглушувала події на вулиці. Це дозволить вам реагувати на сигнали інших автомобілів та на гальмування попереду вас.

І пам’ятайте, що найбезпечніший водій на дорозі – той, хто дотримується правил дорожнього руху. Тож час від часу переглядайте правила, адже насамперед їх потрібно розуміти, а вже потім знати. Якщо у вас все ж виникають питання або окремі теми не можете осягнути, зверніться за професійною допомогою. Зокрема, в автошколу “Моторс Драйв”, яка вже понад вісім років здійснює якісну підготовку водіїв усіх категорій. Завдяки сучасним методам навчання та досвідченим інструкторам, вона стала однією з кращих у Чернівецькій області. Детальніше про специфіку та умови навчання ви можете дізнатися у офісі “Моторс Драйв” за адресою:

м. Чернівці, вул. Руська 229, А
т. 0953413468

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.