Новини

Як подбати про безпеку дітей під час канікул: поліцейські з Чернівців дали поради

Поліцейські Буковини закликають батьків подбати про безпеку дітей під час зимових канікул.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Напередодні різдвяно-новорічних свят у школярів розпочинається улюблена пора для розваг і відпочинку – зимові канікули. Щоб зробити дозвілля дітей взимку більш безпечним і вберегти їх від нещасних випадків, буковинські поліцейські закликають батьків провести із неповнолітніми роз’яснювальні бесіди, нагадати їм правила безпеки.

Потурбуйтесь про те, щоб ваші діти знали основні Правила дорожнього руху. Наголосіть, що переходити дорогу потрібно на пішохідних переходах, а, зважаючи на короткий світловий день, подбайте, щоб на одязі були присутні світлоповертальні елементи – флікери, стрічки, браслети та інші речі, які допоможуть стати помітними у темну пору доби чи погану погоду.

Нагадайте дітям алгоритм дій при сигналі повітряної тривоги, а також детально розкажіть, як поводитися при відключенні світла, вимкненні опалення чи зникнення мобільного зв’язку.

Не дозволяйте школярам бавитися з петардами, салютами, феєрверками, а також електропобутовими чи газовими приладами та іншими травмонебезпечними предметами. Пам’ятайте: купувати та користуватися піротехнічними виробами у період дії воєнного стану заборонено.

Застерігайте дітей бути обережними під час катання на санчатах, ковзанах та лижах. Поясніть, що робити це варто подалі від проїжджої частини, на спеціально обладнаних для цього місцях. Не допускайте переохолодження дитини.

Наголосіть, що категорично забороняється ходити на водоймах, які вкриті кригою. Тонкий лід – це велика небезпека для здоров’я і життя, тому в жодному якому разі не варто випробовувати її на міцність.

Завжди контролюйте, де і з ким бувають ваші діти, чим вони займаються, а у разі зникнення – негайно телефонуйте на спецлінію “102”.

Шановні дорослі, пильнуйте за дозвіллям дітей і пам’ятайте: найкраще навчання – ваш особистий приклад правильної та відповідальної поведінки.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.