Новини

У Чернівціводоканалі запевнили, що під час вимкнення світла не сталося жодних масштабних проривів води

Під час масштабного збою електропостачання в місті 11 грудня у міському водогоні не сталося жодного масштабного прориву води, масових витоків або пошкоджень обладнання.

Про це розповіли у Чернівціводоканалі, пише molbuk.ua

На підприємстві не приховують, що такий збій став серйозним випробуванням, але все обійшлося.

“Адже вся система подачі води пов’язана з електроенергією: насоси, хлораторні, станції очищення -усе-все залежить від безперебійного живлення.

Позавчора сталось перше масштабне відключення, і для нас це було практичним випробуванням. Водогін – весь! – зупинився. Потім система відновила роботу.

Ми радіємо, що всі заходи, яких вживали протягом останніх років, спрацювали як належно. Спрацювали всі автоматичні клапани, вантузи, сифони, тощо . Не було жодного масштабного прориву, масових витоків або пошкоджень обладнання.

Пам’ятаєте, кілька років тому, коли тільки почались глобальні проблеми з водогоном, місто було без води по два-три тижні через те, що не могли запустити водогін без нових проривів? Тепер, завдяки встановленим системам комплексного попередження гідроударів, водопостачання в місто не припинилось ні на хвилину”, – розповіли у водоканалі.

Також висловили сподівання, що зима буде максимально безпечною завдяки нашим славним ЗСУ , але про всяк випадок наголошують, що водоканал до викликів готовий.

Нагадаємо, 11 грудня в Чернівцях сталося масштабне вимкнення світла.

Також в обленерго розповіли, чому сьогодні, 13 грудня, у мережах виникали короткочасні незаплановані знеструмлення.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.