Новини

Колядували та щедрували: у Чернівецькому університеті провели благодійний фестиваль “Від Романа до Йордана” – фото

Учора, 12 грудня, у Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича відбувся благодійний фестиваль “Від Романа до Йордана”. У ньому взяли участь 10 факультетів університету, 2 інститути, фаховий коледж та гуртки вокалу, музики і танців Центру культури і дозвілля ЧНУ.

Про це повідомляє molbuk.ua

Студенти ЧНУ впродовж фестивалю розповідали про традиції різдвяно-новорічних свят. Молодь колядувала, щедрувала, віншувала, посівала, маланкувала та навіть ворожила.

“Від Романа до Йордана” – фестиваль, який є традиційним для нашого університету. Останні два роки він є благодійний. Сьогодні студенти мали змогу показати гостям фестивалю всі свята зимового циклу. Деякі студенти через сценки показали, як відзначають військові різдвяно-новорічні свята на передовій, які є традиції святкування Різдва в європейських країнах та як відзначали це свято українські повстанці у 1945-46 роках”, – зазначив керівник Центру культури і дозвілля ЧНУ Дмитро Павлюк.

Під час фестивалю творчі номери студентів оцінювали журі: директорка міського департаменту соціальної політики Наталія Фрунзе, директор Буковинського центру культури і мистецтв, етнограф Микола Шкрібляк, акторка та адміністраторка Чернівецького обласного музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської Марія Гордашко, акторка Чернівецького обласного музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської Ярослава Свідерська та координаторка Інформаційного центру ЄС в Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича Лариса Ворнік.

Учасники фестивалю отримали подяки та подарунки від організаторів заходу.

Також усі небайдужі мали змогу долучитися до збору коштів на дрон для колишнього артиста Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка Віталія Філіпова і його хлопців-прикордонників з 7-го прикордонного загону.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.