Новини

У Чернівцях відкрили інклюзивну кав’ярню – фото

Сьогодні, 6 грудня, у Чернівцях відкрили інклюзивну кав’ярню-мануфактуру. Центр для дітей та молоді “Карітас Чернівецької Єпархії” облаштував перший у місті заклад для адаптації, соціалізації та підготовки молоді з ментальною інвалідністю до подальшого працевлаштування.

Про це повідомляє molbuk.ua

Відкриття кав’ярні розпочалося з освячення приміщення владикою Йосафатом Мощичем, єпархом Чернівецьким.

Надалі у цьому закладі стажуватимуться молоді люди з ментальною інвалідністю віком від 18 до 35 років. Освоївши вміння та навички кухаря, офіціанта, баристи, вони зможуть працевлаштуватися в інші заклади.

“Інклюзивна кав’ярня – це соціальний проєкт, який спрямований на те, щоб підлітки мали можливість стажуватися, навчатися та готуватися до подальшого працевлаштування. Ми зацікавлені у тому, щоб бізнес побачив цих молодих людей, які вміють працювати з духовкою, скиборізкою, кавомашиною, щоб надалі вони могли працювати в інших закладах міста”, – повідомила керівниця центру для осіб з інвалідністю Валерія Мартинюк.

У кав’ярні готуватимуть різні страви для гостей, варитимуть каву, проводитимуть майстеркласи. Все це буде здійснюватися під супроводженням спеціалістів.

“Ми відтворили звичайну кав’ярню, у нас буде справжнє меню, ми будемо готувати страви, варити якісну каву для гостей закладу. Окрім того, що в нас можна буде поїсти та випити смачних напоїв, у приміщенні проводитимуться майстеркласи різного спрямування як для бенефіціарів “Карітасу Чернівецької Єпархії”, так і для інших охочих”, – розповіла В. Мартинюк.

До речі, у кав’ярні не має оплати готівкою. На кожному столику є спеціальні QR-коди, при наведенні камери телефону на них, люди зможуть перекинути певну суму коштів і таким чином придбати той же напій чи тістечко.

Інклюзивна кав’ярня є також доступною для людей на кріслах колісних – тут облаштований підйомник.

“Дякую, що є можливість спуститися на спеціальному “ліфті” до кав’ярні, скористатися гарною вбиральнею, почувати себе у цьому закладі гідно і дуже комфортно. Ті люди, які будуть сюди приходити смакувати різні страви, читати книжки, то все більше дізнаватимуться, наскільки важливо зараз будувати інклюзивне суспільство”, – зазначила представниця ГО “Чернівецьке об’єднання “Захист” Марія Нікітіна.

(Марія Нікітіна у голубій сукні)

Кав’ярня знаходиться за адресою: вулиця Конституційна, 7.

Тел.: +380 (95) 485 92 56

Графік роботи:
Пн – Сб 09:00 –20:00
Неділя – вихідний

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.