Новини

Діагностика зору в Києві у клініці «Центр Ока» — Турбота про ваші очі*

Умови сучасного життя людини не сприяють збереженню хорошого зору. Більшу частину дня ми проводимо, гортаючи стрічку новин у смартфоні чи працюючи за ноутбуком. З часом ми починаємо бачити не так добре. Та звертаємося за допомогою до лікаря, коли вже є явні проблеми. Турбота про очі має починатися не тоді, коли ви вже почали погано бачити. Лікарі радять час від часу контролювати стан здоров’я очей. Скористатись передовими технологіями в галузі офтальмології допоможе діагностика зору в Києві з обстеженням у хірургів-практиків і використанням лазерних методів корекції.

Своєчасна турбота: коли слід звертатися до лікаря?

Ритм життя, зайнятість і стреси сприяють тому, що ми можемо ігнорувати проблеми, які здаються нам несуттєвими. Та для здоров’я очей немає незначних проблем. За будь-якого погіршення краще не затягувати процес і звернутися до лікаря. Що може стати причиною негайного візиту:

“туман” перед очима;

світлобоязнь;

зорові викривлення;

біль в очах;

травми;

різке зниження зору.

Також потрібно орієнтуватися на відчуття. Наприклад, ви носите окуляри, та останнім часом це спричиняє головний біль і дискомфорт. Або є враження, що під повіками присутній чужорідний предмет. Усі ці симптоми – своєрідні сигнали вашого організму, що терміново потрібно звернутися до лікаря.

Чому потрібна діагностика та вікові особливості

Якщо ви маєте стовідсотковий зір, то тим паче потрібно час від часу робити діагностику. Попередити проблеми та зберегти здоров’я можна завдяки інноваційним дослідженням очей. Перевірку в офтальмолога рекомендують робити:
дорослим – 1 раз на рік;

дітям – перший раз у віці від 1 до 6 місяців.

Якщо для дорослих все зрозуміло, то для малюків схема перевірок трохи інша. Якщо немає проблем з очима, повторна перевірка потрібна у віці 3 років. Наступного разу – перед вступом до школи. Дітям, яким виповнилося 7 років, потрібно дотримуватись такого ж графіку, що й дорослим.

Сучасна діагностика й інноваційні методи – чому це важливо?

Огляди в державних поліклініках можуть обмежуватися перевіркою за допомогою таблиці Сивцева. Це, безумовно, один із найзручніших методів попереднього анамнезу. Проте таблицю було розроблено в 1925 році. Щоб упоратися з перевіркою та встановленням діагнозів, потрібні більш сучасні методи, що дають уявлення не тільки про гостроту зору.

Переваги досліджень у сучасній офтальмологічній клініці “Центр Ока”:

Діагностування та лікування всіх відомих вад.

Найкращі фахівці, що постійно вдосконалюють професійний рівень.

Автоматизовані методи перевірки.

Амбулаторна хірургія за один день.

Безболісні дослідження (обладнання не торкається обличчя й очей пацієнта).

Хірургічна та лазерна корекція без потреби перебування у стаціонарі.

Сучасне обладнання допомагає перевірити стан очей із точністю, яка недоступна під час огляду у державній клініці. Тому краще звернутися до закладу, що працює за міжнародними протоколами діагностики й лікування.

Складові досліджень

Методи перевірки стану здоров’я очей, які доступні в сучасному офтальмологічному центрі, дають змогу виявити проблеми на ранній стадії. Алгоритми діагностики зору в Києві можуть змінюватися залежно від скарг пацієнта та від стану здоров’я, проте існує загальний план дій, який охоплює перевірку:
гостроти зору;

внутрішньоочного тиску та рефракції (здатності заломлення світла);

поля та кута зору;

форми роговиці;

стану сітківки та зорового нерва.

Це перші кроки перевірки з використанням сучасних апаратів – офтальмоскопів і томографів. Аналіз результатів допоможе виявити ранні ознаки проблем: глаукому, дегенерацію сітківки, катаракту. Обстеження також визначають астигматизм, косоокість, асиметричні бінокулярні фіксації, анізометропії.

Комфортне обстеження – як підготуватися?

Переваги сучасної клініки “Центр Ока” полягають у використанні безконтактних методів діагностики зору в Києві. Це дає змогу не нервувати перед оглядом, що є головною складовою спокою та успішного проходження досліджень. Декілька важливих порад допоможуть іще комфортніше провести огляд і вже через кілька годин займатися своїми справами:

Візьміть із собою результати попередніх обстежень або збережіть їх у смартфоні під час першого відвідування.

Зніміть контактні лінзи за 15 хвилин до прийому, якщо ви носите їх постійно.

Не сідайте за кермо авто. Для огляду сітківки будуть застосовані краплі, що розширюють зіниці.

Залишилось почекати результатів досліджень. Ваш лікар збирає анамнез і робить висновки щодо діагнозу, плану лікування за потреби. Якщо фахівець вважає за потрібне провести корекцію зору, це не привід нервувати. Сучасні методи передбачають два варіанти: окуляри, лінзи чи лазерну корекцію. Якщо з окулярами та лінзами все зрозуміло, то лазерна корекція – це безболісний і швидкий метод для пацієнтів віком від 18 до 45 років.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.