Новини

Неможливо стримати сліз: на Буковині нацгвардійці встановлюватимуть дошки пошани загиблих воїнів – відео

У Чернівецькій області, за ініціативи гвардійців, встановлюють дошки пошани в усіх школах, де навчались полеглі герої.

Про це повідомляє Національна гвардія України.

Ми разом сумуємо за загиблими та беремо відповідальність за їх близьких та родини. Діти мають знати імена усіх відважних синів Батьківщини, що віддали своє життя за наше майбутнє.

Встановлення меморіальних дошок на всіх школах Чернівецької області, де навчалися полеглі герої – одна з ініціатив чернівецьких нацгвардійців. Таким чином побратими полеглих героїв вирішили увіковічити пам’ять бійців. Відтепер, їх портрети будуть зустрічати учнів щоранку і всилятимуть їм гордість за власний народ.

“Ми маємо виховувати майбутні покоління українців так, щоб вони знали, завдяки кому можуть жити під вільним, мирним небом. Таким чином подвиги воїнів залишаться в історії вільної України”, – каже боєць Нацгвардії.

Загибель солдата на фронті – це не лише втрата родиною рідної людини. У цей момент військовослужбовці втрачають свого товариша. Тому, у військовій частині чернівецькі нацгвардійці встановили пам’ятну стелу загиблим побратимам: “На щиті…. Навічно у строю”!

“Щодня український народ платить величезну ціну у боротьбі за свою незалежність. Найкращі сини України віддають життя за майбутнє наших дітей та онуків. Цей біль не заглушити, цей біль лишиться з нами на все життя. Наш священний обов’язок пам’ятати подвиги героїв і вшановувати їх пам’ять. Кожен нацгвардієць має знати, що його подвиг не буде забутий, а його рідними та близькими будуть опікуватися, якщо йому доведеться покласти своє життя за Україну”, – наголосив командир чернівецького підрозділу Нацгвардії полковник Вадим Швець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.