Новини

Сьогодні на Буковині попрощалися з трьома захисниками

Сьогодні, 2 грудня, Буковина попрощалася з трьома захисниками, які боролися за свободу і незалежність України.

Про це пише molbuk.ua

Воїнів військової частини А7185 солдата Чорнея Вадима та солдата Замороку Артема в останню дорогу провелина Центральному міському кладовищі в Чернівцях.

Вадим Чорней

Артем Заморока

Із сержантом Скиданом Дмитром, воїном військової частини А4973, який передчасно пішов із життя, прощання відбулося в селі Дихтинець.

Дмитро Скидан

Військовослужбовець із Буковини Андрій Кучуран розповів про своїх побратимів – Вадима Чорнея із позивним “Лев” та Артема Замороку із позивним “Фенікс”. Він служив разом із ними, а сьогодні довелося назавжди попрощатися…

“Попрощалися сьогодні із побратимами. З обома мав за честь служити в різних підрозділах нашого батальйону. Обоє сумлінно виконували свої обовʼязки.

“Лев” був водієм – довіз наших на позиції, евакуація, підвіз матеріалів, БК, ремонт пікапів – все виконував без сумнівів, чітко і мужньо. Так само мужньо йшов на позиції сам в окопи, якщо була потреба. Там і загинув від артобстрілу зі зброєю в руках.

“Фенікс” ще влітку вчергове показав свою стійкість – тримаючи позиції під постійними обстрілами, навіть газом окупанти не змогли його з побратимами викурити з окопу. Після лікування повернувся в стрій і далі стримував навалу окупантів. Загинув також зі зброєю в руках під час обстрілу.

Обоє загинули в один день. Обоє служили в чернівецькому батальйоні ТрО. Обоє не відступили перед ворогом. Памʼятаймо ціну свободи і спокійного життя в тилу. Навіки в строю – Лев, Фенікс”, – залишив Андрій Кучуран допис, який нікого не залишить байдужим.

Читайте також: Повернувся з Італії і пішов на війну: на Буковині попрощалися з Василем Найдою – фото

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.