Новини

Що буде з курсом долара наступного тижня: прогноз банкіра

Наступного тижня ситуація на валютному ринку залежатиме від низки чинників, а курсовий коридор на готівковому ринку буде на рівні 37-38 грн/дол. та 39-41 грн/євро.

Як розповів у коментарі УНІАН начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий, серед чинників, які впродовж 4-10 грудня впливатимуть на валютний ринок, варто виокремити співвідношення попиту та пропозиції на валюту, частоту та обсяги валютних інтервенцій НБУ, а також обсяги валюти, які регулятор може “спалити” на міжбанку, наситивши попит.

Крім того, за словами банкіра, на ринок в стратегічному плані впливатимуть розвиток економіки, обсяги подальшої макрофінансової підтримки країни, воєнні обставини (події на фронті та наслідки війни) тощо.

“Зауважу, що наразі відсутні підстави для якихось глобальних чи неочікуваних змін, адже режим “керованої гнучкості” поки себе повністю виправдовує: з одного боку, на безготівковому ринку діє вільне курсоутворення, саме тому зміни курсів відбуваються щодня, а з іншого – втручання регулятора на ринок повністю залежить від попиту”, – зазначив експерт.

Лєсовий підкреслив, що на ринку відсутні будь-які хаотичні чи панічні настрої: коливання курсів є незначним і не веде до змін головних трендів.

За всіма ознаками, наступного тижня будуть збережені основні показники ринку:

– поточні коливання курсів на безготівковому ринку перебуватимуть в межах 0,1-0,2 грн;
– на готівковому ринку різниця курсів між покупкою та продажем залишиться в межах 0,3-0,5 грн;
– поточні (щоденні) зміни курсів на готівковому ринку не перевищать 0,5 грн;
– курсовий коридор на готівковому ринку буде на рівні 37-38 грн/$ та 39-41 грн/євро.

За словами експерта, очікується поступова реалізація нового етапу лібералізації, який можна охарактеризувати як зменшення різниці між курсами міжбанку, комерційних банків та безготівкового ринку. Наразі міжкурсова різниця складає в середньому 1-1,5%, і, на думку Лєсового, найближчим часом можна буде побачити поступове її зменшення до 1-0,7%.

“Отже, є всі підстави для прогнозу, що наступного тижня ситуація на валютному ринку докорінним чином не зміниться: попри несуттєві, але очікувані часті зміни курсів, загальні курсові тренди збережуться”, – резюмував банкір.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.