Новини

У Чернівцях вуличним освітленням керують дистанційно: закупили нову систему за 4 мільйони гривень

На комунальному підприємстві “Міськсвітло” встановили нову систему керування зовнішнім освітленням міста і вже відчули усі переваги такої роботи.

Про це molbuk.ua розповів керівник комунального підприємства “Міськсвітло” Андрій Шалєєв.

Нова система обійшлася у 4,3 мільйона гривень. Реалізовували цей проект півтори року.

“Мали стару програму керування зовнішнім освітленням, яка постійно збивалася: одні лінії вмикалися, інші вимикалися. Тому були постійні збої. Наприкінці весни встановили нову систему керування. Її розробили спеціально для нашого підприємства. Вона дуже сучасна.Систему ще доробляють. Будемо мати оновлену картку з лініями зовнішнього освітлення. Також об’єднали в систему усі лінії зовнішнього освітлення у місті, Чорнівці та Коровії. Тепер у нас кожна шафа вмикається дистанційно. Якщо раніше лінії вмикалися з різницею до пів години, то зараз це різниця у хвилинах. Тобто вуличне освітлення усього міста, Чорнівки й Коровії вмикається одночасно і за графіком, який є на нашій фб-сторінці. Ми бачимо лінії, які працюють і не працюють. Відповідно, можемо дистанційно керувати мережами зовнішнього освітлення на сучасному рівні. Систему встановили наприкінці весни, її вже повністю протестували”, – розповідає Андрій Шалєєв.

Завдяки системі, монтери “Міськсвітла” можуть самостійно керувати мережею під час ремонтних робіт.

“Раніше під час проблем із вуличним освітленням монтери виїжджали на лінію, телефонували диспетчерам, щоб лінію вимкнули під час ремонту, а потім ввімкнули. Тепер це можна зробити дистанційно. Для цього наші працівники використовують одразу на місці ремонту нову систему, встановлену на планшети або мобільні телефони. Це дало шалену економію часу. Минулого року, коли були проблеми з електропостачанням, ми відчули, що така система потрібна. Якщо треба вимкнути лінію, ми її вимикаємо дистанційно, і працівникам не треба для цього спеціально виїжджати”, – пояснює Андрій Шалєєв.

Встановлення нової системи обійшлося у 4,5 мільйона гривень. Ці кошти виділили з міського бюджету.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.