Новини

Синоптикиня розповіла про негоду та попередила про новий циклон

Синоптикиня Наталія Діденко розповіла, що циклону, який прийшов в Україну, через кілька днів повернеться

Синоптикиня Наталія Діденко вВ ефірі національного телемарафону зазначила, що наразі в Україні вирує південний циклон, пише 24 Канал.

Наталя Діденко пояснила, що південний циклон буває і влітку, і взимку, але залежно від сезону він відрізняється фазою опадів. Він приходить до нас з південного заходу Європи – Балкан чи Середземного моря.

Зазвичай у нього діагональна траєкторія – з південного заходу на північно-східний напрямок. Південний циклон завжди бере з собою супутні небезпечні явища, такі як снігопади, мокрий сніг чи дощ. Через сильні порви вітру та сніг взимку виникають снігові замети чи хуртовини.

“Хочу усіх попередити, що будуть штормові пориви 25 – 27 метрів на секунду… Хто вимушений бути на вулиці, треба максимально себе убезпечити від наслідків циклону”, – сказала Наталія Діденко.

Вона розповіла, що циклони мають швидкий темп і їхнє життя над якоюсь територією коротке – приблизно доба. Тож в другій половині понеділка опади повинні стишитися, хоч все ще буде сильний вітер.

Однак, зазвичай циклони ходять серіями. Тож наступний активний циклон з південного заходу очікується у середу.

Найбільші опади зачеплять південну Україну, центральну та північну. Тому крайній схід та західні області отримають меншу активність від цього циклону. Однак синоптикиня зауважила, що сильний штормовий вітер буде повсюди та в усіх областях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.