Новини

У школах Чернівців проводять Дні донора: кров здають вчителі та батьки

У школах Чернівців запровадили Дні донора, під час яких батьки та вчителі здають кров.

Про ці акції йдеться на фб-сторінці генеральної директорки Центру крові Анжеліки Каланчі.

День донорства відбувається у школах. Лікарі Центру крові привозять усе необхідне обладнання.

Зокрема минулого тижня до колективного донорства долучилися вчителі Чернівецького ліцею N15.

“Дякуємо Олені Володимирівній Рогінській та колективу і батькам учнів за можливість спільно провести День донора”, – написала Анжеліка Каланча.

23 листопада подібна акція відбулася у Чернівецькому ліцеї №5 “Оріяна”.

“Дякую Галині Абрам’юк, що організували так багато донорів з числа вчителів та батьків! Дякую Вам за цей день, який ми провели разом, у спільній справі! Хай краплини життєдайної крові врятують тих, хто так цього потребує”, – йдеться у дописі медикині.

У ліцеї №14 в Чернівцях здавали кров для бійців ЗСУ понад 30 вчителів та батьків школярів. Робили це як корпоративні донори: для роботи виїзної бригади обласного центру крові в актовій залі закладу облаштували пункт здачі крові.

Також у Чернівецькій гімназії №17 працювала виїзна бригада Чернівецького Центру Крові. Учительська і батьківська спільноти Садгори активно долучалися до здачі крові.

Актовий зал Чернівецького ліцею№19 ім. О. Кобилянської тимчасово було перетворено на пересувний донорський пункт Чернівецького обласного центру служби крові. На звернення керівниці центру Анжеліки Каланчі про потребу донорської крові відгукнулося чимало свідомих батьків і педагогів ліцею.

У Центрі крові Чернівецької області зазначають, що останнім часом стало дуже поширеним колективне донорство. і до цього долучається чимало організацій у Чернівцях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.