Новини

Україну накриють дощі та сніг: негода добереться і до Буковини

Сьогодні, 26 листопада, в Україні значно погіршиться погода. Майже всю країну накриють дощі та сніг. Пориви вітру подекуди сягатимуть 28-30 м/с.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Синоптики попереджають про складні погодні умови у неділю. У східних та південно-східних областях дощитиме. У Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях буде мокрий сніг, дощ та ожеледь. На Одещині, Черкащині та Чернігівщині – сильний сніг. Вдень на Київщині та місцями на Вінниччині будуть навіть хуртовини та снігові замети. На заході та в Житомирській області невеликий сніг. Вночі у більшості північних регіонів без опадів.

Пориви вночі у південних та більшості центральних областях, а також вдень в Україні будуть сягати 15-22 м/с. Місцями – шквали до 25 м/с. На Одещині та Миколаївщині буде більш вітряно – 28-30 м/с.

Крім того, на акваторії Чорного моря очікується посилення вітру до 25-30 м/с. Висота хвиль становитиме 20-30 дм. А вдень 26 листопада та вночі 27 листопада – до 30-50 дм.

Температура повітря у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях вночі та вдень становитиме 0-5° морозу. У Миколаївській, Кіровоградській та Полтавській областях стовпчики термометрів покажуть від 2° морозу до 3° тепла, а в східних та південно-східних областях – 1-6° тепла. Вдень в більшості областей України синоптики прогнозують від 8° до 13° тепла.

На Буковині – сніг, від -3 до -1 градуса.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.