Новини

Науковці назвали оптимальну кількість чашок кави в день для поліпшення роботи мозку

Дослідження показують, що вживання великої кількості чашок кави у день покращує роботу мозку.

Кава в правильних кількостях дійсно корисна для нас. Крім того, що вона підіймає настрій, коли це необхідно, вона може знизити смертність від усіх причин і допомогти нам жити довше, полегшити запалення і знизити ризик розвитку діабету, пише Mindbodygreen. А нове дослідження показало, що кава може поліпшити структуру мозку.

В ході дослідження було вивчено мозок понад 2 тис. осіб у віці від 45 до 74 років. У ньому порівнювалися чотири групи людей, які заявили, що регулярно п’ють:

Менш як 1 чашка кави на день;
1-2 чашки кави на день;
3-4 чашки кави на день;
5-6 чашок кави в день.

Дослідження показало, що люди, які регулярно випивали три-чотири чашки кави в день, мали найсильнішу структуру мозку, якщо враховувати кілька факторів, включаючи збереження товщини кори, що зазвичай пов’язано з високим інтелектом.

Ці результати доповнюють велику кількість доказів, що підтверджують думку про те, що кава корисна для мозку та загального здоров’я.

Доведено, що кава уповільнює зниження когнітивних функцій і потенційно знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона та Альцгеймера. Крім того, метааналіз впливу кави на здоров’я показав, що цей напій знижує частоту серцево-судинних захворювань і раку, а також неврологічних, метаболічних захворювань і захворювань печінки. Хоча не всі ці дослідження враховували точну кількість чашок кави, деякі вказують на поріг від трьох до чотирьох чашок для досягнення оптимальної користі.

“Результати показують, що три-чотири чашки на день можуть бути магічним числом для збереження важливих структур мозку, допомагаючи поліпшити когнітивні функції та загальну функцію мозку”, – йдеться у висновках дослідження.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.