Новини

У Чернівецькій обласній лікарні запрацювала нова лабораторія: “Вкрай важлива для якості лікування”

У Чернівецькій обласній лікарні запрацювала нова гістологічна лабораторія.

Про це molbuk.ua стало відомо з допису ОКНП “Чернівецька обласна клінічна лікарня” у фейсбук.

“Лабораторія забезпечена високопрофесійними фахівцями, сучасними приміщеннями, згідно з вимогами, а також новим лабораторним обладнанням, яке дозволяє проводити дослідження якісно та швидко. Тут здійснюють дослідження тканин, які забираються у пацієнта під час біопсії чи оперативного втручання, для подальшого дослідження з метою встановлення, уточнення чи верифікації діагнозу. Цей діагностичний метод суттєво покращити лікувальний процес, оскільки дозволяє встановити точні дані щодо захворювання й відповідно відкоригувати тактику лікування”, – йдеться в дописі.

Для лікарні відкриття лабораторії є важливим, адже це скорочує час при лікуванні пацієнтів.

“У лікарні надають медичну допомогу за переважною більшість хірургічних напрямів, а також онкохірургічну та хіміотерапевтичну допомогу. І вкрай важливим для якості лікування хірургічних пацієнтів забезпечення належного проведення гістологічних досліджень. Відтак, раніше за відсутності гістологічної лабораторії лікарня складала договір з іншим закладом охорони здоров’я, куди скеровувались біоматеріали для дослідження. При цьому втрачався час для пацієнта, оскільки дослідження за таких обставин могли тривати тиждень і довше. Наразі ж за допомогою власної лабораторії в лікарні зможуть проводити гістологічні дослідження досить швидко, щоб безперечно дозволить підвищити рівень надання медичної допомоги”, – йдеться в повідомленні.

Наразі в лабораторії здійснюють повний спектр гістологічних досліджень, а найближчим часом планують запровадити імуногістохімію.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.