Новини

«Хлопцям треба викластися на двісті відсотків»: чи зможе збірна України виграти матч року з Італією

20 листопада відбудеться матч року: збірна України зіграє з Італією за вихід на Євро-2024 у Німеччині. Про шанси нашої збірної – в матеріалі ” “.

УЄФА грає під дудку Італії

Однією з найбільш резонансних подій перед матчем стала упереджена позиція та дії УЄФА щодо збірної України. Спочатку президент організації Александр Чеферін заявив, що “Італія має пройти кваліфікацію Євро-2024, інакше була б катастрофа. Італія надто важлива. Думаю, що Італія виграє в України”.

Згодом УЄФА почала тиснути на Україну, щоб збірна провела товариський матч 16 листопада. Навіть знайшла суперника – збірну Лаосу. Керманич нашої збірної Сергій Ребров вважає, що цей матч не був потрібен. Все ж Україна провела спаринг з польською “Лехією” в Гданську, де й проходить тренувальний збір. Наші хлопці обіграли польський клуб – 2:0.

Наразі наша збірна має 13 очок і посідає друге місце в групі. Італія набрала десять очок та посідає третє місце. Англія вже кваліфікувалася на Євро-2024, а македонці та мальтійці втратили шанси вийти з групи. Італія перед матчем з українцями зіграє ще з Північною Македонією. У разі втрати італійцями очок нас задовільнить нічия. Проте якщо “скуадра адзурра” (прізвисько італійської збірної – авт.) здобуде перемогу, нам потрібно лише перемагати.

Наші легіонери зараз “на ходу”

Загалом поки що все складається на нашу користь. Нам пощастило з календарем, адже в нас залишився один офіційний матч, до якого збірна проведе тривалий тренувальний збір. Окрім того, наші легіонери набрали гарної форми й демонструють успіхи в Європі. Віталій Миколенко забив в останніх двох матчах “Евертона”, Олександр Зінченко відзначився голом та якісною грою в останньому матчі “Арсеналу” проти “Бернлі”. Артем Довбик та Віктор Циганков і далі забивають в іспанській “Жироні”, яка йде першою в Ла Лізі. Тільки Михайло Мудрик нещодавно отримав невелике ушкодження, через яке втратив ігровий тонус та присів на лаву запасних у “Челсі”.

Загалом втрат немає, а команда загалом збалансована, окрім Андрія Ярмоленка, який травмувався ще понад місяць тому.

Також є незначні зміни складу, який викликав Ребров на цей збір. Вперше до збірної України потрапили два захисники – Владислав Дубінчак (“Динамо”, Київ) та Максим Таловєров (“Ласк”, Австрія). Також запрошення отримав нападник донецького “Шахтаря” Данило Сікан, який у цій Лізі Чемпіонів забив три м’ячі, один із яких – переможний “Барселоні”.

“Вірю, що переможемо, але буде дуже складна гра. Під час кар’єри у футболіста є декілька найважливіших матчів у житті. Гра з Італією буде такою. У нас є досвід перемог над топовими збірними, як-от із Португалією у 2019 році. Тоді також мало хто вірив. Нам дуже потрібна ця перемога”, – каже футбольний функціонер, колишній захисник “Буковини” Валерій Сарафінчан.

“Наразі наша збірна в хорошому стані. Останні матчі клубів наших легіонерів показали, що гравці в дуже гарній формі. Це додає оптимізму. Ми можемо спокійно поборотися з Італією. Чогось надзвичайного в італійців немає. У нас теж багато гравців грають у вищих лігах і провідних клубах, як-от лондонський “Арсенал” чи іспанська “Жирона”. Хочу, щоб виграли, але до матчу завжди 50 на 50. Хлопцям треба викластися на двісті відсотків”, – говорить екснападник “Буковини”, футбольний функціонер Валерій Королянчук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.