Новини

Білий дім різко осадив Маска за антисемітські висловлювання

Білий дім засудив мільярдера і власника соцмережі Х (Твіттер) Ілона Маска за підтримку антисемітських повідомлень, назвавши це “неприйнятною” дією, яка ставить під загрозу єврейські громади.

Як повідомляє CNBC, критика Білого дому прозвучала у відповідь на ряд скандальних коментарів Маска в Інтернеті, в тому числі на його згоду з постом, в якому єврейське співтовариство звинувачується в розпалюванні “діалектичної ненависті” до білих людей.

“Неприйнятно повторювати огидну брехню, що стоїть за найбільш фатальним актом антисемітизму в американській історії, в будь-який час, не кажучи вже про місяць після самого смертоносного дня для єврейського народу з часів Голокосту”, – заявив представник Білого дому Ендрю Бейтс.

Білий дім вважає, що повідомлення Маска особливо шкідливі на тлі сплеску антисемітських інцидентів, що послідували за масовим вбивством ХАМАСом 1200 ізраїльтян 7 жовтня і вторгненням Ізраїлю в Сектор Гази.

Раніше Маск звинуватив єврейських активістів у нападках на його бізнес. Зокрема, він вважає, що Антидифамаційна Ліга (організація, що бореться проти антисемітизму) чинить тиск на рекламодавців, що призвело до падіння доходів його соцмережі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.