Новини

Україна може отримати майже 10 млрд гривень допомоги від партнерів – Шмигаль

Сьогодні, 17 листопада, Кабмін ухвалив рішення, яке дозволить залучити грант від наших партнерів на майже 10 млрд гривень.

Про це повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“190 млн доларів надасть Норвегія. 70 млн доларів – Швейцарія. Це грант, що буде надано через фонди, які адмініструє група Світового банку”, – повідомив Шмигаль.

Крім того, Шмигаль повідомив, що Україна має рішення, яке дозволить отримати позику від Світового банку на суму майже 1,1 млрд доларів.

“Дуже важлива зараз підтримка, яку Уряд направить на соціальні виплати, освіту, медицину та інші пріоритетні потреби”, – повідомив прем’єр.

Допомога від українських партнерів дозволяє Україні вистояти та спрямовувати всі власні внутрішні ресурси на оборону та безпеку нашої країни.

“Також сьогодні затвердимо два рішення, які дозволять отримати від Європейського інвестиційного банку майже 162 млн євро. Це кошти в межах дійсних програм із відновлення України”, – додав глава уряду.

За його словами, мова йде про реконструкцію та будівництво шкіл, лікарень, дитячих садочків, адмінбудівель, ЦНАПів, очисних споруд та інших об’єктів.

“Загалом завдяки цим коштам від ЄІБ зможемо цього року завершити роботу на 28 проєктах та розпочати реалізацію 186 нових проєктів для покращення якості життя українських громад”, – додав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.