Новини

Графічні історії: новинки у світі коміксів у 2023 році*

Комікси давно перестали сприйматися середньостатистичним читачем як щось несерйозне та дитяче. З подачі численних екранізацій усе більше складних і серйозних графічних історій з’являються на українському літературному ринку. Тож якщо хочеться поринути в яскраві та динамічні сюжети, купити комікси буде найкращим можливим рішенням. Пропонуємо три цікаві новинки цього року.

Браян К. Вон, Кліфф Чян, “Газетярки”

Вчергове Браян К. Вон написав історію, яку хочеться обговорювати. Сценарист також відомий такими роботами, як:
– “Сага”;
– “Y: Останній чоловік”;
– “Диво-жінка”.

Цього разу автор створив складний сюжет у дусі серіалу “Дивні дива”. Події розгортаються у 1988 році. Дівчинка на ім’я Ерін починає працювати газетяркою. У свій перший робочий день вона знайомиться зі своїми трьома колегами. Саме в цей день усе зміниться не лише для дівчат, але й для багатьох інших істот у всіх можливих часових лініях. Історія про подорожі в часі, ностальгію та прощання з дитинством гарантовано не залишить читача байдужим.

Алан Мур, Едді Кемпбелл, “Із пекла”

Цей твір вийшов із-під пера Алана Мура, всесвітньо відомого за такими графічними історіями, як “Вартові” та “V означає Вендетта”. “Із пекла” став похмурою історією, присвяченою серії жорстоких вбивств у лондонському Вайтчепелі, вчинених Джеком-Різником. Крім препарування мотивів дій маніяка, історія фокусується на відображенні атмосфери та соціально-політичної ситуації у вікторіанській Англії.

Художник Едді Кемпбелл під час роботи над романом надихався середньовічними гравюрами та роботами художників-імпресіоністів, що лише додало історії стилю та автентичності. Показово, що екранізація 2001 року з Джоні Деппом у головній ролі не сподобалась Алану Муру, а отже, варто ознайомитися з першоджерелом самостійно.

Марк Баглі, Чіп Здарскі, “Людина-Павук: Життєпис”

Приязному сусідові у впізнаваному червоно-синьому костюмі було присвячено безліч історій. Персонажі та цілі сюжетні ходи завдяки фільмам давно знайомі кожному. Однак цього разу автори поставили собі нетривіальну задачу — розповісти повну історію життя Пітера Паркера у відриві від загального всесвіту.

Події охоплюють життя супергероя від того моменту, як його вкусив радіоактивний павук, та розвиваються до останньої місії вже старого Павука. Особисті трагедії, зіткнення з ворогами та захопливі пригоди — усе це під однією обкладинкою. Тож якщо завжди хотілось ознайомитися з історією всім відомого героя, але було незрозуміло, з чого почати, “Життєпис” стане прекрасною точкою входження.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.