Новини

Тариф – 5 тис доларів: на Буковині прикордонники викрили канал переправлення ухилянтів за кордон

На Буковині прикордонники викрили канал незаконного переправлення осіб за кордон.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Днями, в ході реалізації оперативної інформації, неподалік державного кордону в Чернівецькій області прикордонники затримали організатора незаконного переправлення осіб через кордон та двох його поплічників.

Крім того, прикордонники затримали й чоловіка призовного віку, який планував у незаконний спосіб потрапити до сусідньої країни.

Схема здавалася правопорушникам досить простою. Організатор мав координувати дії всіх учасників оборудки, визначаючи час та маршрути руху до лінії державного кордону. Його помічник мав відвозити “клієнта” у вказане місце, а далі підключався провідник, до обов’язків якого входило супроводження чоловіка на територію Румунії. За таку подорож замовник заплатив 5 тисяч доларів США. Однак, прикордонники обірвали схему в момент передачі “туриста” провіднику. Затримання правопорушників здійснювалося за силової підтримки прикордонників спецпідрозділу ДОЗОР.

За даним фактом до Чернівецької окружної прокуратури направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 332 Кримінального кодексу України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Відомості внесено до ЄРДР.

Щоденна робота з мешканцями прикордоння дозволяє припиняти та попереджувати протиправну діяльність на державному кордоні. Оперативні підрозділи Чернівецького прикордонного загону постійно працюють з місцевим населенням, здобуваючи важливу оперативну інформацію.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.